tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Top 5 destinaţii preferate de români pentru city break-uri. Recordul anului 2016 la preţ: 6500 euro

Top 5 destinaţii preferate de români pentru city break-uri. Recordul anului 2016 la preţ: 6500 euro

19 dec 2016 comentarii

Roma, Barcelona, Veneţia, Londra şi Paris formează topul primelor cinci destinaţii de city break, în 2016. Turiştii au optat pentru vacanţe de două persoane, cu durata de trei-patru nopţi, potrivit unui nou studiu.

Roma a fost cea mai populară destinaţie în rândul clienţilor Vola.ro; în medie, călătorii au cheltuit 92 de euro pentru un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Roma.

Turiştii români au plătit în medie 440 de euro de persoană pentru un city break în afara ţării, cu transportul şi cazarea incluse. Pentru un city break la Barcelona, au scos din buzunar în jur de 770 de euro, iar pentru destinaţii ca Veneţia - 560 de euro.

Recordul anului 2016 a fost un city break de 6.500 de euro, la Amsterdam, pentru un grup de opt persoane, care a inclus patru nopţi de cazare, transport cu avionul şi excursii locale opţionale.

Anul 2016 a fost un an bun şi pentru companiile low-cost, care au vândut bilete din România spre Germania cu preţuri foarte mici, un zbor spre Berlin începând de la şase euro dus-întors, potrivit datelor agenţiei Vola.ro.

Preţurile medii din capitală spre cele mai populare destinaţii din străinătate au fost: 129 de euro pentru Londra, 150 de euro spre Madrid, iar preţurile biletelor pentru Paris şi Barcelona au oscilat între 170 şi 180 euro. Cel mai scump bilet de avion cumpărat prin intermediul Vola.ro a fost un bilet pe ruta Bucureşti-Calgary (Canada), pentru care o persoană a plătit peste 4.400 de euro, cu doar trei zile înainte de data plecării.

În general, turiştii români şi-au rezervat vacanţa cu aproximativ o lună şi jumătate înainte, în cazul sejururilor, şi cu două luni şi jumătate înainte, în cazul city break-urilor.

Având în vedere perioadele în care românii au rezervat biletele în anul 2016, cele mai multe bilete de avion au fost achiziţionate în septembrie, iar în ianuarie au fost înregistrate cele mai puţine cereri.

destinaţii de city break