tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Uleiul care ne ajută să fim mai puternici iarna

Uleiul care ne ajută să fim mai puternici iarna

13 dec 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Mesele pe care le pregătim pentru toate sărbătorile de iarnă cer ingrediente deosebite. Fie că avem musafiri sau nu, grija cu care trebuie pregătită masa este mai mare decât de obicei. Nu doar că suntem în căutarea de preparate gustoase, dar vrem să fie şi sănătoase. Dacă s-ar putea, am vrea chiar să nu punem kilograme în plus.

Vremea rece îşi intră în drepturi. Stăm mai mult în casă, ceea ce favorizează „ronţăiala“ între mese şi excesul de calorii. Iar schimbările  bruşte de temperatură şi trecerea de la căldura din case la frigul de afară solicită organismul şi cresc riscul de îmbolnăvire. Pentru a depăşi cât mai în formă aceasta perioadă trebuie ai grijă de câteva aspecte-cheie esenţiale, aşa cum sunt alegerile alimentare, ce pot ameliora buna-dispoziţie, schimbarea funcţionarii sistemului imunitar şi la creşterea rezistenţei la frig. Fiecare anotimp aduce bucuriile sale în materie de fructe şi legume; şi, pentru că toate au un sens, natura ne ajută şi ne pune la dispoziţie fix nutrienţii de care avem nevoie în fiecare sezon.

În weekend-uri, de sărbători sau când luăm masa cu prietenii ori familia uităm de multe ori sfaturile legate de sănătate şi alimentaţie şi facem excese alimentare. Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este o alimentaţie echilibrată. Rolul sistemului imunitar este să protejeze organismul împotriva bolilor şi infecţiilor ce provoacă răceli şi gripă. Atunci când sistemul imunitar este slăbit, organismul devine vulnerabil la diverse afecţiuni.

Uleiul de măsline extravirgin conţine antioxidanţi unici ce nu pot fi găsiţi în niciun alt ulei, cu abilitatea de a întări sistemul imunitar. În plus, el are proprietăţi nutritive extraordinare, este uşor digerabil, bogat în grăsimi bune pentru organism şi previne creşterea colesterolului. Monini are pregătită în “tolba” sa delicioasă gama completă de produse care ne ajută să trecem cu bine aceasta perioada, fiind alături de noi cu produsele sale de bază.

Monini Classico este uleiul de măsline extra­virgin renumit pentru aroma sa consecventă. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizări în care într-adevăr completează orice fel de mâncare. Este indicat pentru toate utilizările în bucătărie, pentru masa specială pe care o pregăteşti de Sărbători, dar şi pentru felurile de zi cu zi, de la sosuri la fripturi şi garniturile tale preferate.

Monini Delicato cu aroma sa fină şi suavă este alternativa recomandată de specialiştii în gastronomie celor care nu sunt obişnuiti cu gustul pronunţat al uleiului de măsline extra-virgin. În bucătărie este un ideal şi versatil dressing, fiind utilizat la legume, fie ele fierte ori crude, la sosuri, supe, fripturi şi salate.

Monini GranFruttato. Gustul său distinct, picant se datorează conţinutului bogat de polifenoli şi anti­oxidanţi cărora medicina modernă le atribuie un rol fundamental în apărarea organismului împotriva îmbătrânirii celulelor. Este recomandat să se utilizeze în stare proaspată pe bruschettas, salate ori legume fierte.

Monini Aromatizzatti. Uleiul de măsline extra virgin Monini îmbogăţit cu arome şi ierburi mediteraneene este cea mai bună şi delicioasă modalitate de a redescoperi cele mai autentice şi tradiţionale arome ale bucătăriei italiene într-o formă nouă, gustoasă şi uşor de utilizat. Adăugă o picătură de imaginaţie în bucătăria ta!

Otetul balsamic de Modena IGP Monini are caracteristici extraordinare: densitate şi aromă inegalabile. Îl simţi catifelat pe cerul gurii, iar dulceaţa şi consistenţa sa îl fac să devină „personajul principal” pentru orice preparat, de la salatele de legume la carne, fructe sau desert.

ulei sarbatori de iarna