tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Un bucătar francez nu mai vrea în Ghidul Michelin

Un bucătar francez nu mai vrea în Ghidul Michelin

25 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Unul dintre cei mai buni bucătari din Franţa le-a cerut reprezentanţilor celebrului Ghid Michelin să îl scoată din paginile sale.

Sébastien Bras a făcut un gest care pentru mulţi bucătari sau proprietari de restaurant poate părea un sacrilegiu. A cerut singur să fie scos din Ghidul Michelin. Bucătarul conduce restaurantul Le Sequet din sudul Franţei, care este o afacere de familie. În 1992 localul a primit prima sa stea Michelin, iar în 1999 pe cea de-a treia şi aşa a rămas de atunci. Chef Bras a primit restaurantul de la tatăl său, acum 20 de ani.

Motivul pentru care bucătarul francez vrea să renunţe la cele trei stele este că doreşte ca de acum înainte să aibă libertatea de a găti fără stresul clasamentelor şi fără frica inspectorilor care apar incognito la el în local.

Reprezentanţii Ghidului Michelin au spus că nu pot să-i îndeplinească dorinţa pentru că ei recompensează localurile, nu bucătarii care lucrează acolo. Cererea lui Sébastien Bras nu este chiar neobişnuită. Un britanic, Marco Pierre White,  a vrut să renunţe la stele sale în 1999 din cauza oboselii şi a dezamăgirii cauzate de modul în care se face evaluarea.

Pe de altă parte sunt bucătarii pe care aprecierile inspectorilor de la Ghidul Michelin i-au făcut să îşi ia viaţa. În 2003, chef Bernard Loiseau s-a sinucis după ce i s-a luat o stea din cele trei pe care le deţinea. 

Sursa foto: Bras officiel Facebook

franta michelin bucatar