tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Un preparat din orez de 6 tone din Uzbekistan este pe punctul de a intra în Cartea Recordurilor

Un preparat din orez de 6 tone din Uzbekistan este pe punctul de a intra în Cartea Recordurilor

25 aug 2017 comentarii

Uzbekistan Today informează că un grup de 150 de persoane, inclusiv 50 de bucătari renumiţi la nivel naţional, s-au adunat pentru a servi un preparat pe bază de orez, de şase tone, la 22.000 de persoane.

Şi aceasta este doar ”antrenamentul” pentru ce va urma pe 8 septembrie, când Combinatul Minier şi Metalurgic Olmaliq va intra în Cartea Recordurilor ca locul celui mai mare plov realizat vreodată.

Plov-ul este mâncarea naţională a Uzbekistanului (de asemenea, scrisă şi "palov" şi este asemănătoare cu pilaful şi o mulţime de alte feluri de mâncare din orez) pe bază de orez, care poate conţine carne de oaie sau vită, ceapă, morcovi, fructe uscate dulci, cum ar fi stafidele şi agrişele, legume cum ar fi năutul, şi diverse mirodenii, de cele mai multe ori şofran. Gătit în mod tradiţional într-o oală curbată din fontă, numită kazan, la foc deschis, este o sursă de mare mândrie printre bucătarii uzbeci.

Un cuptor de trei tone a fost asamblat pentru a încălzi un vas adânc de un metru şi lat de 4 metri, folosit pentru a găti plovul, notează publicaţia Uzbekistan Today. În el, echipa de bucătari a amestecat 1.650 kilograme de orez cu 826 kilograme carne de miel, alte 826 kilograme de grăsime de miel, 480 kilograme de sare şi 4,5 kilograme de chimen, printre alte ingrediente. A fost nevoie de o zi şi o noapte întreagă pentru a face felul de mâncare.

Întregul proces va fi transmis în direct pe 8 septembrie, fiind programat în timpul festivalului O'zbegim, un festival al culturii uzbece tradiţionale.

 

credit foto: 123rf.com

plov cartea recordurilor pilaf uzbekistan