tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Unde mergem să mâncăm în week-end? Lista evenimentelor culinare din Bucureşti

Unde mergem să mâncăm în week-end? Lista evenimentelor culinare din Bucureşti

13 oct 2017 comentarii

Vremea din week-end se anunţă foarte plăcută pentru jumătatea lui octombrie aşa că va fi ocazia perfectă să ieşim din casă. Bucureştiul este într-o mare forfotă, iar evenimentele unde poţi mânca ceva bun sunt destul de multe.

Toamnă Urbană (Must, Placintă şi Pastramă)

Vineri, 13 octombrie,  Winestone Victoriei 37

Plăcinte dulci şi sărate în stil bufet, pastramă suculentă, must aromat şi câte şi mai câte bucate din roadele toamnei  preparate de către Chef Dumitru Bucşă.

Street Food in the Park - ParkLake Autumn Edition

13-15 octombrie, ParkLake

Mâncarea iese în parc, de vineri până duminică!
După succesul primei ediţii, camionetele colorate s-au hotărât să înfrumuseţeze tabloul de toamnă şi se întorc la ParkLake Shopping Centerpentru a doua ediţie a festivalului Street Food in the Park.
Sute de preparate delicioase aşteaptă să fie savurate în mijlocul naturii, în perioada 13-15 octombrie. Burgeri, sandwich-uri, clătite, hot-dogi, plăcinte, paella şi multe alte delicii vor constitui masa perfectă de weekend cu prietenii sau în familie.


 

Toamna bucureşteană

12 Octombrie – 29 Octombrie, Parcul Naţional Lia Manoliu

Pentru pofticioşi se vor pregăti la faţa locului pastramă şi sarmale la ceaun, tochitură şi bulz, saramură de peşte, crap, pastrav la ţepuşă, storceag şi viţel la proţap, udat cu must proaspăt şi vinuri din potgoriile vrâncene.  Vor fi amenajate mustării tradiţionale, unde se va putea gusta must proaspăt, stors la faţa locului din diverse soiuri de struguri. Se vor putea degusta plăcinte domneşti şi prăjituri de casă, ciocolată de casă fară zahăr şi prăjitura Bucureşti, poale-n brâu şi cozonac domnesc, muştar de Tecuci, miere şi produse apicole, dulceţuri şi zacuşti, fructe şi legume proaspete, afumături şi brânzeturi, kurtos kalacs, turtă dulce şi covrigi. 

Săptămâna Gastronomiei Peruane

10-15 octombrie, Café Athenee

Chef Irene Gutierrez pregăteşte bucate specifice gastronomiei peruane Ceviche, Causa, Anticuchos, Ají de gallina şi Suspiro a la limeña. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Ambasadei Republicii Peru la Bucureşti.


Festival de produse tradiţionale româneşti

13-15 octombrie, Parcul Herăstrău

Peste 100 de producători agricoli din toată ţara vin să vândă zacuscă, compoturi, dulceţuri, magiun de Topoloveni, fructe şi legume. Intrarea este liberă. 

bucuresti evenimente weekend

Cristina Călin