tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Unde să mănânci baghetele anului 2016 în Paris
HOT

Unde să mănânci baghetele anului 2016 în Paris

18 mar 2016 comentarii

În fiecare an, în Franţa, are loc Grand Prix de la Baguette de Tradition Française de la Ville de Paris, unde sunt alese cele mai bune baghete pe care le poţi mânca în Oraşul Luminilor.

Experţi din industrie şi şase persoane din publicul larg, alese chiar de primarul Parisului, decid marea câştigătoare. Ore întregi, juraţii degustă şi discută despre textură, aspect, aromă, savoare, mod de coacere, pentru fiecare produs în parte.

Anul acesta, încoronată a fost bagheta creată de brutarii Mickaël Reydellet şi Florian Charles, de la Boulangerie La Parisienne.

Locul doi i-a revenit lui Alexandre Fraysse de la Fournil de Lourmel, iar ultimul loc pe podium a fost ocupat de Franck Kouroughli de la Le Grenier à Pain Saint-Amand.

Top 10 este completat de Alexandre Planchais de la Boulangerie Alexine, Anthony Bosson de la Boulangerie l'Essentiel Blanqui, Nelly Julien de la Doucers et Traditions, M. Hamada de la La Flûte Enchantée, Sami Bouattour, Vincent Joly de la Le Grenier à Pain Italie şi Christian Vabret & Philippe Simoes de la l'Académie du Pain.

Bon appetit!

baghete pâine paris