tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Unde şi cum trăiesc cei mai fericiţi oameni din lume
COOL

Unde şi cum trăiesc cei mai fericiţi oameni din lume

2 iul 2016 comentarii

The World Happiness Report 2016 este o bună oportunitate să-ţi pregăteşti lista cu destinaţii de vacanţă.

156 de ţări au intrat în clasamentul care a utilizat fericirea ca instrument pentru a indica atât calitatea vieţii cât şi progresul înregistrat de aceste state de la an la an. Cercetătorii au intervievat 1000 de persoane în fiecare ţară.
 
Dar să lăsăm suspansul deoparte. Iată cum arată top 10 cele mai fericite naţiuni. 
 
1. Cei mai fericiţi oameni de pe planetă sunt......danezii! Vizitează Copenhaga şi îţi vei satisface aici toate poftele culinare. Nu rata renumitele lor sandvişuri şi capturile proaspete ale zilei. Dacă reuşeşti, fă o rezervare la Noma, pentru cea mai bună masă din viaţa ta.
 
2. Elveţia este pe doi în clasament. Savureaz-o călătorind cu trenul, dar fă tot posibilul să ai un loc la fereastră pentru a-ţi clăti ochii cu peisajele superbe oferite de Alpi şi faimosul lac Geneva. Dacă eşti amator de artă, nu rata Art basel.
 
3. Podiumul este completat de Islanda care te aşteptă în Laguna Albastră.
 
4. Detaşează-te de cotidian şi închiriază o cabană rustică în Norvegia.
 
5. Vrei o noapte sub stele? Mergi în Finlanda pentru o privelişte de clasă mondială.
 
6. Călătoreşte în Canada şi plimbă-te pe străzile fermecătoare din Toronto. Înfruptă-te apoi din bucătăria lor excepţională, în plină evoluţie. Nu rata cartofii prăjiţi Moo Frites.
 
7. Închiriază o bicicletă în Olanda şi bucură-te de privelişti incredibile de-a lungul canalelor spectaculoase ale Amsterdamului. Apoi alege ceva din bucătaria locală şi mergi la un picnic în Vondelpark.
 
8. Dacă iubeşti aventura, Noua Zeelandă va fi pe gustul tău. Abonează-te la un zbor cu parapanta sau la scuba diving în Poor Knight Islands. Şi nu rata un traseu în Aoraki/Mount Cook National Park. Peisajul îţi va merge direct la suflet.
 
9. Dacă ajungi în Australia, închiriază o placă şi îndreaptă-te spre Gold Cost pentru cea mai tare zi de surfing din viaţa ta.
 
10. În Suedia, e un must să te pierzi printre străduţele aglomerate din Stockholm, dar descoperă şi oraşele precum Sigtuna sau Marstrand. Istoria îţi vorbeşte la tot pasul aici, iar peisajele accidentate te vor încânta.
 
Pe tine ce te face fericit/ă?

cei mai fericiţi oameni