tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Unice în lume şi un preţ pe măsură. Penfolds şi Saint Louis scot pe piaţă decantorul de cristal şi vinul Grange Imperial 2012

Unice în lume şi un preţ pe măsură. Penfolds şi Saint Louis scot pe piaţă decantorul de cristal şi vinul Grange Imperial 2012

21 oct 2016 comentarii

Faimosul producător de vinuri australian Penfolds, cel mai mare din Australia, scoate la vânzare, pentru prima dată în istoria sa, cinci sticle a câte şase litri de vin Grange Imperial 2012, considerat cel mai scump în această ţară.

 Însă asta nu e tot. Penfolds a colaborat cu cel mai vechi şi respectat producător de sticlă al Europei, Saint Louis, pentru a obţine şi cinci decantoare create din cel mai scump cristal franţuzesc.

"Am mai îmbuteliat câteva sticle de vin Imperial anterior, însă pentru crama muzeului nostru, nu în scop comercial", a declarat Peter Gago, reprezentantul Penfolds, notează Bloomberg.

Pentru că sticlele sunt foarte mari şi ar fi dificil ca cineva să toarne licoarea din ele, Penfolds i-au rugat pe cei de la Saint Louis să realizeze un decantor potrivit.

"Este o adevărată piesă de artă", a spus preşedintele Saint Louis, Jerome St. Lavergnolle, despre decantorul Aeveum Imperial Service Ritual.

Business-ul Saint-Louis datează din anii 1500, iar valorarea sa este cunoscută la nivel mondial.

Vinul şi decantoarele unice în lume au fost prezentate în Adelaide, săptămâna aceasta. Preţul unui set: 185.000 de dolari. 

Grange este un Shiraz, emblema Penfolds, cu o istorie la fel de bogată ca si gustul său. Creat de Max Schubert, în 1950, acest vin a avut un debut cum nu se poate mai prost, criticii au fost dezamăgiţi, aşa că Penfolds i-a ordonat acestuia să oprească producţia. Schubert şi-a ignorat însă superiorii şi a continuat să producă Grange în secret. Iar vinul a îmbatrânit foarte frumos.

Câţiva ani mai târziu, aceiaşi critici au devenit cei mai mari fani ai acestui vin. Aşa că producţia a reînceput. 

Credit foto: Facebook Penfolds

penfolds vinuri saint louis