tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume va reduce cu 40% zahărul din produsele sale

Unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume va reduce cu 40% zahărul din produsele sale

2 dec 2016 comentarii

Producătorul elveţian Nestle susţine că a descoperit modalitatea prin care va reduce zahărul din ciocolată cu 40%, potrivit BBC.

Cercetătorii au descoperit o metodă pentru a structura diferit zahărul, astfel încât să folosească cu 40% mai puţin, fără să fie afectat gustul, susţine compania, potrivit Mediafax.
 
Nestle va patenta descoperirea şi va începe să folosească aceast procedeu nou descoperit, din 2018.
 
Cantitatea de zahăr din ciocolată variază în funcţie de brand. Ciocolata cu lapte are, în mod obişnuit 50% zahăr şi o parte din el vine din lapte. Ciocolata albă poate avea până la 60% zahăr, iar cea neagră, până în 40% sau chiar deloc.
 
Nestle a început să reducă zahărul din produsele sale încă din 2007, când a introdus o politică globală în acest sens.

zahăr ciocolată nestle