tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Vin italian sau franţuzesc? Dispută la nivel înalt: Renzi vs Hollande
ART

Vin italian sau franţuzesc? Dispută la nivel înalt: Renzi vs Hollande

18 apr 2016 comentarii

Premierul Italiei, Matteo Renzi, stârneşte furia francezilor: "Facem vin mai bun ca al vostru". Preşedintele Francois Hollande reacţionează.

Matteo Renzi susţine că ţara sa produce vinuri mai bune şi mai fine comparativ cu Franţa, precizând şi că Italia şi-a surclasat vecina inclusiv la capitolul vânzări. 

Replica lui Hollande: "Da, aveţi vânzări mai mari, dar vinul nostru este mai scump".

Prim-ministrul italian a făcut aceste comentarii în cadrul unui festival dedicat vinului, la Verona, în timpul unei conferinţe comune de presă cu fondatorul Alibaba, Jack Ma.

Ma a anunţat că va investi în promovarea vinurilor Italiei în China, prin platforma sa: "Chinezii au făcut o pasiune pentru vinurile made in Italia. Alibaba vrea să fie poarta de intrare în China a brandurilor italiene şi a micilor afaceri made in Italy".

Însă experţii spun că deşi este adevărat că Italia vinde acum mai mult ca Franţa, vinurile franţuzeşti sunt considerate a fi de calitate superioară şi mult mai scumpe.

"Franţa a stabilit standarde înalte, în contrast, Italia are o multitudine de soiuri de struguri, necunoscute, obscure şi foarte puţine recunoscute la nivel internaţional, deşi acest lucru începe să se schimbe", spune Rosemary George, expert în vinuri, scrie The Local.

Site-ul francez Franceinfo a respins afirmaţiile lui Renzi, citând clasamentul celor mai bune 300 de vinuri din lume, realizat de celebrul Robert Parker. Dintre acestea, 204 sunt franţuzeşti, doar câteva aparţinând Italiei.

Tu ce preferi? Vin italian sau vin franţuzesc?

vinuri