tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustă Știrile

Whisky: combustibilul care propulsează maşinile viitorului

Whisky: combustibilul care propulsează maşinile viitorului

11 iul 2017 comentarii

"Trebuie să ai whisky pentru a-ţi da energie", spunea Margaret Thatcher. Poate că avea mai multă dreptate decât ştia.

Un start-up din Marea Britanie a devenit prima companie care a alimentat cu succes o maşină cu whisky sau, mai exact, cu biocombustibil produs din resturi de whisky.

Biocombustibilul realizat din whisky este produs folosind atât resturi de coji de cereale utilizate în fermentaţie, cât şi restul de must, care conţine cupru, după ce whisky-ul a fost a distilat.

John Torrance, managerul distileriei Tullibardine Distillery din Perthshire, care lucrează la start-up, a declarat: "Chiar de la început, când Celtic Renewables ne-au abordat, am putut vedea potenţialul de a crea un nou combustibil din produsele noastre secundare".

Echipa din spatele testului cu noul biocombustibil a folosit o maşină închiriată, golind carburantul existent în maşină cu o noapte înainte de test.

"Testul arată că putem reuşi", a declarat Martin Tangney, fondatorul şi preşedintele Celtic Renewables.

Celtic Renewables doreşte să construiască un centru demonstrativ în următoarele 18 luni, în cazul în care va putea să asigure o finanţare suplimentară în plus faţă de finanţarea de 9 milioane de lire sterline pe care a primit-o de la guvernul scoţian.

Tangney a declarat că biocombustibilul a jucat un rol important în eforturile de reducere a dependenţei de benzină şi ar putea funcţiona în paralel cu trecerea la maşinile electrice.

 

 

sursa: The Telegraph

whisky