tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

7 lucruri pe care nu le ştiai despre Julia Child

7 lucruri pe care nu le ştiai despre Julia Child

29 aug 2017 comentarii

Julia Child a fost una dintre cele mai fascinante personalităţi din lumea culinară şi a lăsat în urmă reţete şi momente de neuitat.

1. Child a vrut să se înroleze în armată, dar era prea înaltă

În timpul celui de-al doilea război mondial, Child a descoperit că era prea înaltă pentru a se alătura Corpului Armatei Femeilor, aşa că în schimb a început să se angajeze voluntar pentru Biroul de Servicii Strategice (OSS). Staţionată la sediul central din Washington, a lucrat ca asistent de cercetare în Divizia de Informaţii Secrete.

2. Mai mult de 300 de kilograme de unt au fost folosite în timpul emisiunii sale, „Baking with Julia”

Potrivit PBS, Child a gătit cu 342 de kilograme de unt în timp ce filma emisiunea „Baking with Julia”. Iar dacă nu folosea unt, era mereu smântână.

3. Ea a fost prima femeie inclusă în The Hall of Fame a Institutului Culinar al Americii

Chiar dacă Child nu a absolvit institutul Le Cordon Bleu Paris până în 1951 (la vârsta de 39 de ani), ea a fost prima femeie inclusă în The Hall of Fame a Institutului Culinar al Americii în 1993.

4. Child era o jucătoare de baschet avidă

Pe lângă numeroasele acitivităţi la care participa în timp ce mergea la Colegiul Smith, ea a fost membră a echipei de baschet, unde a putut profita de înălţimea ei de 188 de centimetri.

5. O omletă a fost primul lucru pe care l-a făcut vreodată la televizor

Prima apariţie a Juliei Child într-o emisiune televizată a avut loc în 1961 în cadrul unei emisiuni despre recenzii de cărţi, care se numea „Ive been rading” („Am citit”). Ea era acolo pentru a-şi promova cartea „Mastering the Art of French Cooking” („stăpânim arta bucătăriei franceze”) şi a gătit o omletă.

6. Are un trandafir numit după ea

Child şi-a ales trandafirul după ce s-a îndrăgostit de culoarea aurie a untului.

7. A fost co-fondator al Institutului American de Vin şi Mâncare

Misiunea Juliei în cadrul organizaţiei a fost să le arate oamenilor că există un echilibru între alimente delicioase şi sănătoase. AIWF (American Institute of Wine & Food) a distribuit broşuri şi articole în care se discutau subiecte precum calitatea şi pregătirea, siguranţa alimentară, nutriţia şi importanţa activităţii fizice.

julia child