tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Anthony Bourdain are o reţetă preferată de paste. Află cum o poţi face şi tu acasă!

Anthony Bourdain are o reţetă preferată de paste. Află cum o poţi face şi tu acasă!

19 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Anthony Bourdain adoră Tokio, dar dacă vrea să mănânce paste alege Italia. Preparatul lui preferat este cacio e pepe, echivalentul italienesc al macaroanelor cu brânză, care sunt foarte uşor de făcut şi acasă.

Cacio e pepe pe care Bourdain o mănâncă de fiecare dată când este la Roma este preparată în restaurantul Roma Sparita. Aici sunt moi, untoase, pline de brânză, iar deasupra au o cantitate mare de parmezan. Realizatorul de emisiuni spune că ar renunţa la prima lui experienţă sexuală doar că să poată mâncă mai des cacio e pepe de acolo.

Chef Kathy Ayer a mers la Roma Sparita şi a aflat reţeta preparatului despre care Anthony Bourdain a vorbit atât de mult. Nu aveţi nevoie decât de spaghete, o linguriţă de piper proaspăt măcinat, unt, 430 g de brânză Pecorino Romano răzuită. Combinaţie de piper cu brânză sărată este un succes, nu doar când vorbim despre paste. Cacio e pepe au inspirat o mulţime de alte preparate, nu toate la fel de uşor de făcut, dar cu siguranţă la fel de gustoase. Pasiunea pentru aceste paste a mers atât de departe încât au apărut şi prăjituri inspirate de gustul lor, dar şi popcorn.  

 

Cacio e Pepe (reţeta de la Roma Sparita)

Ingrediente

230 grame spaghete de calitate

6 căni de apă

Pentru sos

350 ml din apa în care au fiert pastele

1 lingură de piper proaspăt măcinat

2 linguri de unt

430 g Pecorino Romano răzuită proaspăt

Pentru bolul de parmezan

210 brânză Parmigiano Regiano răzuită

Mod de preparare

Pentru a face vasul de parmezan se pune un strat fin de brânză pe o tigaie neaderentă, formându-se un cerc cu diametrul de 25 cm. Se lasă 3-4 minute, până când brânza începe să facă bule. Cu ajutorul unei spatule se modelează brânza pentru a lua forma unui bol. Până se fac pastele, se lasă să se răcească.

Pastele se fierb conform indicaţiilor date de producător. Sosul se face cu 3 minute înainte de fi pastele fierte. Se foloseşte o tigaie suficient de mare pentru a cuprinde pastele. Se pune apa de la paste, untul şi piperul. Pastele se scot din apă şi se lasă să se scurgă. Se pun în sos şi se lasă până absorb toată apa. Se iau de pe foc şi se adaugă brânza. Se amestecă repede astfel încât să devină cremoase. Dacă mai este nevoie se mai pune apă din apa în care au fiert pastele. Se pun în bolul de parmezan şi se mai adaugă pe deasupra brânză şi piper măcinat.

Dacă vrei să citeşti mai multe articole interesante nu uita să ne dai LIKE şi pe FACEBOOK!

 

 

cacio e pepe paste anthony bourdain