tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Căpşunile, ingredientul de lux de la nunta Reginei Elisabeta II

Căpşunile, ingredientul de lux de la nunta Reginei Elisabeta II

21 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Regina Elisabeta II şi Ducele de Edinburgh aniversează astăzi 70 de ani de la căsătorie. Cu această ocazie fostul chef regal Darren McGrady a adus în prim plan câteva amintiri de la acest eveniment.

McGrady a postat pe o reţea de socializare meniul de la nunta de acum 7 decenii de la Palatul Buckingham. Masa a purtat denumirea de ”mic-dejun”, deşi a fost partridges servită după-amiaza târziu.

În 1947, când a avut loc ceremonia, Marea Britanie suferea încă de pe urma celui de-al doilea război mondial. Cu toate acesta, Casa Regală a ţinut să marcheze evenimenul printr-un meniu loxos. se căsătorea viitoarea regină. Primul fel de mâncare a fost filet de Sole Mountbatten, urmat de potârniche pe pat de salată, fasole verde şi cartofi noisette. Carnea de potârniche nu era raţionalizată, iar cartofii noisette este de fapt piure de cartofi în formă de bile şi apoi prăjit.

Desertul a adus în prim plan nişte căpşuni misterioase. Îngheţata care l-a fost servită poartă denumirea de Bombe Glacée Princess Elizabeth şi care a devenit foarte luxos prin prisma faptului că a avut nevoie de căpşuni. La sfârşitul lunii noiembrie, în anul 1947, după război, găsirea lor a fost dificilă chiar şi pentru nunta regală. Acest fel de mâncare a fost numit în cinstea Reginei Elisabeta II pentru că aşa cere tradiţia: mireasei să îi fie dedicat unul dintre feluri.

Tortul de nuntă a avut 4 etaje (2,74 m) şi 220 kg şi a avut în compoziţie fructe. A fost tăiat cu sabia pe care ducele de Edinburgh a primit-o de la Rege. Anul acesta va putea celebra cei 70 de ani de căsătorie cu un tort identic realizat de chefi de la prestigioasa şcoală Le Cordon Bleu special pentru acest eveniment. 

regina elisabeta nunta lux meniu