tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Care este mâncarea de care este obsedat Harrison Ford - VIDEO

Care este mâncarea de care este obsedat Harrison Ford - VIDEO

26 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Când spui Harrison Ford spui Han Solo şi Indiana Jones. Dincolo de ecrane, Harrison Ford este frittata sau omletă italienească. Actorului îi place atât de mult acest fel de mâncare încât a ajuns să îi poarte respect, potrivit unui interviu pe care l-a dat pentru publicaţia americană GQ.

Frittata este un fel de omletă, specifică Italiei. Ouăle bătute se adaugă în tigaie pentru ingrediente care sunt deja gătite. Pasiunea pentru acest preparat l-a făcut pe actor  să înveţe chiar să îl gătească şi a făcut acest lucru chiar în timpul interviului. Jurnaliştii au putut gusta frittata garden cu multe legume trase la tigaie, ulei de măsline cu salvie şi un amestec generos de brânzeturi.

Pasiunea lui Harrison Ford pentru frittata s-a putut vedea şi în filmul Morning Glory când într-una din scene aceasta prepară mâncarea lui preferată. Chiar şi când vorbeşte despre această omletă pare să îi fie poftă: ”Am o fascinaţie pentru fri-tta-ta. Numai când te gândeşti cum sună…”, spune vedeta parcă imaginându-şi ingredientele cum bolborosesc în tigaie.

Reţeta de frittata din Morning Glory este simplă: 4 ouă, 60 g smântână, 250 g legume (ciuperci, ceapă verde, ardei gras verde), 100 g parmigiano-reggiano, ulei de măsline, o lingură de unt, sare şi piper. Legumele se sotează în tigaie cu ulei de măsline şi unt. Într-un bol se amestecă ouăle cu brânza şi smântâna. Se varsă peste legumele din tigaie. Se adaugă sare şi piper. Când ouăle sunt aproape gata se dă la cuptor pentru 5-10 minute. Se poate servi ca mic-dejun, brunch sau chiar şi rece ca o gustare.

Nu întâmplător, Harrison Ford este fan al unui show de televiziune ”Fuck, it’s delicious”a cărui gazdă este un rapper-bucătar Action Bronson. 

harrison ford vedete indiana jones star wars frittata