tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Ce au mâncat vedetele la Gala Premiilor Emmy

Ce au mâncat vedetele la Gala Premiilor Emmy

18 sep 2017 comentarii

Gala Premiilor Emmy a avut loc, dumincă, 17 septembrie, la Los Angeles. Evenimentul a fost urmărit nu doar de cinefili, ci şi de amatorii de viaţă mondenă. Meniul de la petrecere a fost pus sub lupă atât de profesioniştii din domeniu, cât şi de gurmanzii din întreaga lume.

Balul Guvernatorului, ajuns la cea de-a 69-a ediţie, petrecerea care urmează după fiecare ediţie a Premiilor Emy, a strâns sub acelaşi acoperiş nume grele din industria cinematografiei, care au trebuit răsfăţate de bucătari. Anul acesta a fost ales chef Joachim Splichal, considerat unul dintre cei mai buni  din California. Splichal este proprietarul lanţului de restaurante de lux Patina.

Pentru ediţia din 2017 a Balului Guvernatorului, Joachim Splichal a trebuit să respecte tema ”Golden Grandeur”, dar şi să fie în ton cu normele de sustenabilitate şi să folosească doar ingrediente locale, de sezon. Lucrul la acest meniu a început încă din 2016, iar de atunci s-au făcut nenumărate probe şi încercări pentru ca în marea seară pe mesele vedetelor să ajungă tot ce este mai bun.

Numai ingrediente locale

Cina a început cu ”Last of the Heirlooms”, un starter care a avut în compoziţie roşii din soiul local heirlooms, prune, quinoa roşie, vinegretă de praz, jeleu de oţet balsamic, busuoic şi sare de mare. Felul principal a fost Mile Mignon tras în tigaie cu smochine, sparanghel, cartofi mov, struguri roşii, piure de ridiche şi sos de muştare. Pentru desert bucătarul a ales dulce de leche cu cireşe trase la tigaie şi gel de cireşe. Fiecare prăjitură a fost decorată cu frunze din aur comestibil.

Anul acesta Balul Guvernatorului a avut şi o componentă socială. Patina Catering s-a asociat cu o organizaţie non-profit, LA Kitchen, pentru a dona mâncarea rămasă, dar şi pentru a oferi locuri de muncă unor şomeri. Mai precis, 200 de persoane fără loc de muncă, dar cu calificare de bucătar sau cofetar, au fost angajate pentru a ajuta la realizarea acestui meniu. Cu siguranţă, a rămas multă mâncare având în vedere că se vor folosi aproape 2000 t de roşii heirlooms, 1,5 t de filet mignon, 8500 de smochine proaspete.

Printre vedetele care s-au bucurat de preparatele delicioase se numără Kevin Spacey, Anthony Hopkins, Jane Fonda sau Alec Baldwin.  

Sursă foto: Facebook personal Joachim Splichal

premii emmy meniu de vedeta

Cristina Călin