tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Ce au mâncat vedetele la Gala Premiilor Emmy

Ce au mâncat vedetele la Gala Premiilor Emmy

18 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Gala Premiilor Emmy a avut loc, dumincă, 17 septembrie, la Los Angeles. Evenimentul a fost urmărit nu doar de cinefili, ci şi de amatorii de viaţă mondenă. Meniul de la petrecere a fost pus sub lupă atât de profesioniştii din domeniu, cât şi de gurmanzii din întreaga lume.

Balul Guvernatorului, ajuns la cea de-a 69-a ediţie, petrecerea care urmează după fiecare ediţie a Premiilor Emy, a strâns sub acelaşi acoperiş nume grele din industria cinematografiei, care au trebuit răsfăţate de bucătari. Anul acesta a fost ales chef Joachim Splichal, considerat unul dintre cei mai buni  din California. Splichal este proprietarul lanţului de restaurante de lux Patina.

Pentru ediţia din 2017 a Balului Guvernatorului, Joachim Splichal a trebuit să respecte tema ”Golden Grandeur”, dar şi să fie în ton cu normele de sustenabilitate şi să folosească doar ingrediente locale, de sezon. Lucrul la acest meniu a început încă din 2016, iar de atunci s-au făcut nenumărate probe şi încercări pentru ca în marea seară pe mesele vedetelor să ajungă tot ce este mai bun.

Numai ingrediente locale

Cina a început cu ”Last of the Heirlooms”, un starter care a avut în compoziţie roşii din soiul local heirlooms, prune, quinoa roşie, vinegretă de praz, jeleu de oţet balsamic, busuoic şi sare de mare. Felul principal a fost Mile Mignon tras în tigaie cu smochine, sparanghel, cartofi mov, struguri roşii, piure de ridiche şi sos de muştare. Pentru desert bucătarul a ales dulce de leche cu cireşe trase la tigaie şi gel de cireşe. Fiecare prăjitură a fost decorată cu frunze din aur comestibil.

Anul acesta Balul Guvernatorului a avut şi o componentă socială. Patina Catering s-a asociat cu o organizaţie non-profit, LA Kitchen, pentru a dona mâncarea rămasă, dar şi pentru a oferi locuri de muncă unor şomeri. Mai precis, 200 de persoane fără loc de muncă, dar cu calificare de bucătar sau cofetar, au fost angajate pentru a ajuta la realizarea acestui meniu. Cu siguranţă, a rămas multă mâncare având în vedere că se vor folosi aproape 2000 t de roşii heirlooms, 1,5 t de filet mignon, 8500 de smochine proaspete.

Printre vedetele care s-au bucurat de preparatele delicioase se numără Kevin Spacey, Anthony Hopkins, Jane Fonda sau Alec Baldwin.  

Sursă foto: Facebook personal Joachim Splichal

premii emmy meniu de vedeta