tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Ce şi unde mănâncă Massimo Bottura, cheful care conduce restaurantul nr. 1 al lumii

Ce şi unde mănâncă Massimo Bottura, cheful care conduce restaurantul nr. 1 al lumii

9 sep 2016 comentarii

Massimo Bottura, geniul din spatele Osteria Francescana - cel mai bun restaurant din lume - şi European Chef of the Year, a dezvăluit care sunt plăcerile sale vinovate.

Într-un interviu acordat celor de la 1843magazine.com, Massimo Bottura a vorbit despre locurile şi mâncarea sa preferată.

Zeul de la Osteria Francescana a mărturisit că mic-dejunul este un lux pe care nu şi-l permite de obicei, însă când ajunge la New York îi place să-şi înceapă dimineaţa la The Nomad. Întotdeuna comandă ouă jumări cu somon din Alaska, un covrig prăjit cu mac şi brânză topită. 

Prânzul preferat este în barul clădirii Seagram, unde se delectează cu bacon crocant, cheeseburger gruyère şi un pahar de Bordeaux.

Îi plac cocktailurile la Connaught, în Londra, şi aromele de grapefruit şi nucşoară. Întrebat de un reporter, la începutul anului, în ce s-ar transforma dacă ar fi un cocktail, Bottura a declarat: într-un Dirty Martini.

Cina ar trebui să fie la Jiro, în Tokyo, locul perfect pentru a medita asupra aromei şi texturii sushi.

Massimo Bottura este celebru pentru faptul că a revoluţionat gastronomia italiană cu viziunea sa despre mâncare. Este cheful care va vedea mereu partea luminoasă a unei nereuşite tarte cu lămâie şi care ar dedica 72 de ore din timpul său pentru a obţine tagliattelele perfecte.

Într-un interviu pentru Hong Kong Tatler Dining a declarat că principalul ingredient la care nu va renunţa niciodată este creierul său, iar ustensilele de care nu s-ar putea lipsi în bucătărie vreodată sunt propriile mâini.

Foto credit: Hepta

massimo bottura