tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Celebrul bucătar Massimo Bottura a pregătit o masă specială pentru soţii Obama în vacanţa lor prin Italia

Celebrul bucătar Massimo Bottura a pregătit o masă specială pentru soţii Obama în vacanţa lor prin Italia

7 iun 2017 comentarii

Fostul preşedinte Barack Obama şi fosta primă doamnă Michelle Obama continuă să se bucure de o vacanţă binemeritată, călătorind prin lume. Cuplul a petrecut o săptămână în Italia, savurând bucătăria locală şi explorând peisajul rural toscan.

În timpul vacanţei, cuplul a vizitat podgoria Gravner din nordul Italiei. În timp ce degusta vinurile din podgorie, Michelle a devenit îndrăgostită de vinul "cel mai dificil" din meniu, un Ribolla di Joska Gravner, care este "un vin de culoare portocalie vinificat ca un roşu, îmbătrânit în amfore în Oslavia din Collio Tocai".

"Fosta primă doamnă a pus multe întrebări, a dat dovadă de pasiune şi interes în ceea ce priveşte vinurile şi a mulţumit tuturor pentru că au învăţat-o atât de multe", a declarat somelierul Filippo Batolotta pentru publicaţia Corriere della Serra.

În ceea ce priveşte fostul preşedinte, el a recunoscut că nu bea prea mult, dar a fost impresionat de vinurile italiene. El l-a întrebat pe somelier de ce selecţia vinului era atât de bună, iar Bartolotta i-a dat un răspuns tipic italienesc: "E simplu. Le-am ales pe cele care îmi plac".

Desigur, nicio vizită în Italia nu ar fi completă fără o masă pregătită de bucătarul-şef Massimo Bottura, proprietar al unuia dintre cele mai bune restaurante din lume, Osteria Francescana. O postare pe contul de Instagram al celebrului bucătar a confirmat că a pregatit o masă speciala pentru soţii Obama, la podgoria Gravner, potrivit publicaţiei Travel & Leisure.

 

obama italia