tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Condimentul care nu lipseşte din mâncarea lui Hillary Clinton din 1992

Condimentul care nu lipseşte din mâncarea lui Hillary Clinton din 1992

27 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Hillary Clinton, fost candidat la Casa Albă, a detaliat multe aspecte din viaţa ei privată în cartea ”What Happend” (Ce s-a întâmplat). Cele mai savuroase capitole sunt cele în care descrie cu lux de amănunte tot ceea ce a mâncat în timpul campaniei de la prezidenţialele de anul trecut.

Clinton spune că în timpul alegerilor din 2008 nu a mâncat bine, însă în 2016 şi-a propus să schimbe acest lucru. ”În 2008, mesele noastre se bazau mai mult de fast food. Îmi amintesc că mâncam foarte multă pizza cu jalapeños care ne era livrată direct în avion. De data aceasta am fost determinată să aleg o dietă mai sănătoasă”, a scris ea în carte. În timpul campaniei pentru alegerile din 2016, atunci când era la hotel obişnuia să comande pentru micul-dejun omletă cu multe legume, cafea neagră, ceai negru şi un pahar mare de apă.

Una dintre marile plăceri ale lui Hillary Clinton este mâncarea foarte picantă. Îi place să consume ardei iute jalapeños crud pentru că în 1992 a citit un studiu care spunea că acesta ajută la întărirea sistemului imunitar. De aceea, de fiecare dată cere acest tip de ardei sau alt condiment care să îi iuţească mâncarea. Chiar şi cei din echipa ei adoră sosurile picante. În carte povesteşte că atunci când s-a întors dintr-o vacanţă din Belize cameramanul a adus 4 sticle de sos care are la bază ardei habanero, considerat cel mai iute din lume, care în scurt timp a devenit nelipsit de la masa lor.            

Drumurile cu avionul au avut şi ele parte de mâncare sănătoasă. Una dintre însoţitoarele de bord, Elizabeth Rivalsi, este şi nutriţionist. ”Ea ne-a preparat bucate proaspete în bucătăria ei din Queens pe care ni le aducea în caserole. Toată echipa mea s-a bucurat de salată de somon, piept de pui pane în făină de migdale, supă de ardei poblano sau brownies din făină de mazăre ”, s-a destăinuit Hillary Clinton. Din meniul americancei nu au lipsit nici băuturile alcoolice. A încercat martini sau Tito’s Vodka.

Ziua ei de naştere a prins-o pe Hillary la Miami, iar echipa i-a făcut o surpriză aducându-i un tort de ciocolată cu glazură turcoaz pe care l-au mâncat în avion. Totuşi, nu acesta este desertul preferat. Batoanele de îngheţată sunt cele pe care le-ar mânca oricând. 

hillary clinton campanie mancare