tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Dezvăluiri
SPICY

Dezvăluiri "condimentate" de la Massimo Bottura, Jimi Hendrix al bucătăriei italiene

30 mar 2016 comentarii

Massimo Bottura este, pentru cine nu ştie încă (mai e cineva care nu ştie?) - geniul din spatele Osteria Francescana, cel mai bun restaurant din lume, şi European Chef of the Year.

Este celebru pentru faptul că a revoluţionat gastronomia italiană cu viziunea sa despre mâncare.

Este cheful care va vedea mereu partea luminoasă a unei nereuşite tarte cu lămâie şi care ar dedica 72 de ore din timpul său pentru a obţine tagliattelele perfecte.

Şi este grozav atunci când răspunde la întrebări fulger.

Într-un interviu recent pentru Hong Kong Tatler Dining a declarat că principalul ingredient la care nu va renunţa niciodată este creierul său, iar ustensilele de care nu s-ar putea lipsi în bucătărie vreodată sunt propriile mâini.

Dacă s-ar putea transforma într-un cocktail, ar fi un Dirty Martini. Ca italian ar alege prosecco, dar recunoaşte că şampania e de rang mult mai înalt. Ar da pizza pe paste - spaghetele sunt forma preferată - untul pe uleiul de măsline şi espresso pe machiatto.

Dintre Franţa şi Spania ar alege Italia. Ar crea un teatru pentru a da reprezentaţii şi un muzeu pentru amintiri. I-ar da rolul Massimo Bottura lui Stanley Tucci, iar Julia Roberts ar juca-o pe soţia sa.

Dacă nu ar fi chef, ar fi DJ, dealer de artă sau artist.

Ar opta pentru exerciţii şi nu pentru dietă.

Ar alege gin în loc de whisky şi susţine că nu există leac pentru mahmureală.

Cartea de bucate preferată? Un şef nu trebuie să citească o singură carte, ci pe toate! Nouă, recunoaştem, ne place în mod deosebit cartea lui, deja celebră, intitulată "Never trust a skinny Italian Chef". 

Sursa foto: Facebook Massimo Bottura

 

massimo bottura