tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Din bucătărie în social media: cei mai urmăriţi chefi pe Twitter

Din bucătărie în social media: cei mai urmăriţi chefi pe Twitter

12 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Cu peste 7 milioane de urmăritori, Jamie Oliver este cel mai popular chef pe reţeaua de socializare Twitter. Jamie Oliver conduce un imperiu ce conţine restaurante, show-uri TV, fabricarea de obiecte de uz casnic, editarea de cărţi de bucate şi reviste.

Un alt chef englez este cu câţiva paşi în urma lui Oliver. Gordon Ramsay este şi el un maestru al marketingului, având în portofoliu restaurante, publicaţii, cărţi, obiecte personalizate sau emisiuni TV.

Mario Batali îi urmează pe cei doi britanici, dar distanţa dintre ei este foarte mare. Americanul nu are decât 1,82 milioane urmăritori. Pe locul 4 este Rick Bayless, tot un american cunoscut pentru lanţul de restaurante cu specific mexican deschise în toate colţurile Statelor Unite ale Americii.

Toţi patru au avantajul de a fi vorbitori nativi de limba engleză ceea ce le permite să comunice foarte uşor cu fanii lor. De asemenea, le este de foarte mare ajutor faptul că au găzduit sau au apărut în emisiunii TV ale căror formate s-au vândut în întreaga lume.

Totuşi, fiecare foloseşte reţeaua de socializa în mod diferit. Oliver împărtăşeşte din reţetele sale, Ramsay este cu fotografiile. Unele dintre ele sunt venite de la fanii care aşteaptă cu nerăbdare să fie apreciate de bucătar, dar de cele mai multe ori primesc replici acide. Nu e de mirare. Ramsay aşa a devenit celebru.

Toţi 4 sunt foarte activi pe conturile lor, dar Batali a intrat într-un con de umbră după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală.

Nu numai chefii vorbitori de limbă engleză au mulţi urmăritori. Cei mai mulţi fani îi are regretatul Paul Bocuse (307.000), fiind urmat de Cyril Lignac (285,000), Christian LeSquer (257,000), şi Pierre Gagnaire (245,000). 

 

twitter bucatarie jamie oliver carti retele sociale