tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Jamie Oliver ar vrea când moare să fie incinerat într-un cuptor de pizza:
SPICY

Jamie Oliver ar vrea când moare să fie incinerat într-un cuptor de pizza: "Să mi se cânte Livin' On a Prayer"

1 aug 2016 comentarii

Jamie Oliver a destăinuit, cu umor, că ar vrea ca atunci când moare să fie incinerat într-un cuptor tradiţional cu lemne, în care se coace pizza.

Jamie Oliver (41 de ani), care a devenit faimos după ce a debutat în show-ul culinar "The Naked Chef" în 1999, a mărturisit că ar vrea ca înmormântarea sa să aibă "specific culinar". El doreşte, de asemenea, ca incinerarea să aibă loc în timp ce Jamie Cullum cântă "Livin' On a Prayer", relatează contactmusic.com.

Într-un interviu pentru revista Weekend, Jamie a spus: "Vreau să fiu incinerat într-un cuptor pe lemne. Trebuie să menţin standardele, eu sunt bucătar până la moarte".

Jamie şi soţia sa, Jools, au sărbătorit anul trecut 15 ani de la căsătoria prin care şi-au legat destinele, iar acum un nou membru a intrat în numeroasa familie. În martie, Oliver a anunţat că va fi tată pentru a cincea oară.

Întrebat care este secretul unei căsnicii atât de trainice, Jamie Oliver a răspuns, cu umor, că "nu trebuie să porţi pică într-o relaţie, trebuie să fii răbdător, să-i masezi soţiei picioarele şi să-i găteşti tot timpul cina", notează mirror.co.uk. "După tot acest timp, Jools mi-e în continuare cel mai bun prieten", a adăugat el.

Celebru chef britanic a început să gătească în localul părinţilor săi, "The Cricketers", din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe.

În 2002, el a deschis restaurantul "Fifteen" în Londra şi fundaţia de caritate asociată, "The Fifteen Foundation", care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni maeştri-bucătari. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante "Fifteen" în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, ulterior Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc "Jamie's Italian".

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară.

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de reţete culinare de criză, care îi învaţă pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania "Love Food Hate Waste", finanţată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale îşi afirmă angajamentul faţă de cauza reciclării.

În ultimii ani, Jamie Oliver a pledat pentru introducerea educaţiei alimentare ca materie de studiu în şcoli. Recent, acesta a lansat un documentar care promovează un "război absolut" împotriva zahărului şi a îndulcitorilor artificiali, însă demersul său a fost criticat de unii dintre colegii săi de breaslă.

Jamie Oliver are o avere estimată la 180 de milioane de lire sterline.

jamie oliver