tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Meniu de Oscar. Doar şampania costă 150.000 de dolari. Cât costă restul preparatelor

Meniu de Oscar. Doar şampania costă 150.000 de dolari. Cât costă restul preparatelor

4 mar 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Participanţii la cina de după decernarea premiilor Oscar vor avea parte de un meniu extravagant, cu 60 de feluri diverit, calde şi reci, dulci şi sărate. Cel care a conceput ospăţul este chef Wolfgang Puck, unul dintre cei mai buni şi mai bogaţi bucătari din lume. De ani de zile el găteşte pentru participanţii la cel mai important eveniment din lumea cinematografiei.

2018 este un an special pentru ceremonia acordării premiilor Oscar. Este an aniversar, al 90-lea, iar chef Puck s-a gândit să pună în meniu tot ce este mai bun şi mai nou. A ales de exemplu ciocolata roz de la Callebaut care a fost lansată în urmă cu doar câteva luni. Până acum nu a fost disponibilă pe piaţa din SUA şi de aceea este, poate, cel mai aşteptat preparat din tot meniul.

Potrivit Rafinery29 costul total al petrecerii este exorbitant. Ei au reuşit să afle costul pentru 10 dintre ingrediente şi doar acestea ajung la 300.000 de dolari. Sursa citată arată că s-au folosit 1500 de ouă de prepeliţă (1500 de dolari), 250 homari (3125 dolari), 140 kg vită wagyu Miyazaki (4800 dolari), 45 kg file vită wagyu Gold Grade New York (9200 dolari), 1 tonă ciocolată 70% Fleur de Cao Cacao Barry (17 627,27 dolari), 16 kg trufe albe din Burgundia (27.994,40 dolari), 14 g aur comestibil (28,500 dolari), 15 kg caviar (34,716 dolari), 2400 sticle de vin Francis Ford Coppola (64.800 dolari), 1500 de sticle de sampanie Piper-Heidsieck Champagne (149.955 dolari)

meniu oscar sampanie