tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Nasul lui este asigurat la 2,6 milioane dolari. Richard Paterson lansează pe piaţă unul dintre cele mai rare whisky-uri din lume

Nasul lui este asigurat la 2,6 milioane dolari. Richard Paterson lansează pe piaţă unul dintre cele mai rare whisky-uri din lume

8 nov 2016 comentarii

Despre Richard Paterson se spune că este o "Whiskipedia" ambulantă. Este supranumit "Nasul", iar in lumea acestei rafinate băuturi este considerat un master blender, omul care creează aromele şi coordonează procesul de maturare al unui whisky.

Richard Paterson reprezintă a treia generaţie de producători de whisky din familia sa. A devenit un adevărat profesionist în anii 70. Acum, la 60 de ani, este considerat un geniu, iar pentru că simţul său olfactiv este unul cu totul special, cei de la Lloyd’s of London i-au asigurat nasul pentru suma de 2,6 milioane de dolari.
 
"Acolo, în lumea mare, oamenii ştiu prea puţine despre whisky. Pasiunea mea este însă şi mai puternică pentru că văd că încep uşor uşor tot mai mulţi să-şi facă timp să-l descopere, să-l înveţe".
 
Un entertainer înnăscut, un excentric, Paterson este o celebritate în randul fanilor acestei băuturi.
 
Acum, va lansa pe piaţă, alături de Dalmore, unul dintre cele mai rare whisky-uri din lume. 
 
Sărbătorind cel de-al 50-lea an de experienţă în această industrie, Paterson profită de ocazie pentru a aduce în piaţă un nou produs unic ce-i poartă semnătura.
 
Dalmore 35, un single malt maturat în trei tipuri de butoaie - de ex- bourbon, de Matusalem vechi de 30 de ani şi în cazane de porto.
 
Combinaţia dintre bourbon, sherry şi porto este una neobişnuită, dar fabuloasă, spune Paterson, dezvăluind arome de fructe tropicale, cafea şi mirodenii, stafide, fructe negre, un whisky perfect echilibrat.
 
Whisky-ul va fi vândut într-o carafă de cristal Baccarat, împachetată într-o casetă de lemn, la preţul de 5500 de dolari. Doar 1000 de sticle de Dalmore 35 vor fi lansate la nivel mondial în următorii cinci ani.

richard paterson whisky