tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Pacheţele de vară, vietnameze, una dintre reţetele recomandate de Joe Wicks în cea mai recentă carte a sa
COOL SPICY

Pacheţele de vară, vietnameze, una dintre reţetele recomandate de Joe Wicks în cea mai recentă carte a sa

8 nov 2018 comentarii Autor: Alina Miron

Dacă nu ai auzit încă de Joe Wicks, probabil eşti în urmă cu noile trenduri în materie de mâncat, gătit şi sănătate sau nu prea stai pe Instagram… Pentru că Wicks este unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori personali din Marea Britanie, pasionat de bucătărie şi nutriţie, autor a unsprezece cărţi (la momentul actual) cu reţete şi planuri nutriţionale pentru un corp mai suplu.

Ingrediente:

250 g carne fiartă de pasăre

2 cepe verzi, tăiate fin

1 ardei iute, roşu, tocat fin (dacă vrei nişte pacheţele de vară mai puţin picante, scoate-i seminţele înainte de a-l toca)

2 fire de lemongrass, numai partea albă, tocată fin (dacă nu găseşti lemongrass proaspăt, există şi sub formă de condiment uscat, foloseşte ½ linguriţă)

2 linguriţe ulei de susan

4 linguriţe sos de peşte

1 lingură suc de lime

1/2 legătură de coriandru, doar frunzele, tocată

1/2 legătură de mentă, doar frunzele, tocata

1/2 salată iceberg, tocată fin

40 g arahide sărate, tocate fin

Sare şi piper

Un pic de ulei de măsline

16 foi de orez

Sos dulce de chilli, pentru servire – opţional

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit: 15 minute

1. Pune carnea de pui într-un castron şi adaugă toate ingredientele pentru umplutură (nu şi uleiul de măsline). Se amestecă bine şi se adaugă sare şi piper, după gust.

2. Unge cu puţin ulei platoul pe care vei servi pacheţelele de vară. Unge cu ulei şi un fund de lemn, pe care vei lucra. Umple un castron mare, în care să poţi pune foile de orez, cu apă caldă, de la robinet (cam până la jumătatea castronului).

3. Desprinde cu grijă o foaie de orez, aşaz-o în apă caldă şi las-o cam cinci-şase secunde, până se înmoaie puţin, dar nu prea mult, să nu îşi piardă textura. Scoate cu atenţie foaia fină, pune-o pe fundul de lemn şi, dacă are tendinţa să se plieze, desfă-o sau întinde-o. Aşază aproximativ două linguri de umplutură în mijlocul cercului, lăsând spaţiu în fiecare parte.

4. Adu laturile foii peste umplutură, apoi ridică marginea cea mai apropiată de tine şi pliaz-o peste umplutură. Răsuceşte, rulând ca o sarma, până când obţii ruloul înfăşurat. Aşază ruloul finalizat pe platoul uns în prealabil cu puţin ulei şi repetă procesul cu restul de foi şi umplutură.

5. Serveşte pacheţelele exact asa cum sunt, împreună cu sos chilli. Rapid şi simplu!

Când auzi “hrană sănătoasă” îţi vine să închizi pagina, de teama îndemnurilor de a renunţa la grăsimi, zahăr, carne sau la carbohidraţi şi amidonoase? Ei bine, nu e cazul! Joe Wicks este de părere că putem mânca de toate, inclusiv grăsimi, şi nu impune deloc să ne ferim de anumite alimente. Însă cheia oferită de el este echilibrul nutriţional: important este să ştii când şi ce să mănânci, în funcţie de activităţile de peste zi.

Cărţile sale conţin nu doar planuri de alimentaţie, ci mai ales o serie de reţete probate de însuşi Wicks, care sunt gata în (mai mult sau mai puţin) 15 minute.

Cunoscut şi ca The Body Coach, Joe Wicks arată destul de bine ca să fie un model pentru mulţi. Dacă îţi place reţeta de mai sus, probabil vei vrea să afli mai multe. Reţetele lui le găseşti în cărţile publicate (la noi a apărut momentan doar una, cea din imagine) sau pe Instagram. Pentru partea de mişcare fizică, îi poţi urmări canalul The Body Coach pe YouTube, iar dacă vrei să te înscrii în planul lui de nutriţie de 90 de zile, caută direct thebodycoach.com

Foto: 123rf.com

retete carte antrenori carti gatit nutritie