tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Papa Francisc a sărbătorit 81 de ani cu pizza şi le-a făcut copiilor un îndemn emoţionant

Papa Francisc a sărbătorit 81 de ani cu pizza şi le-a făcut copiilor un îndemn emoţionant

19 dec 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Papa Francisc a împlinit 81 de ani şi a ales să sărbătorească alături de copii bolnavi care se află sub tratament la Dispensarul Pediatric Sfânta Marta din Vatican.

Pentru ei a comandat o pizza uriaşă, de 4 metri lungime, de care s-au bucurat cu toţii. ”Bucuria copiilor este o comoară şi noi trebuie să facem tot ce putem ca să fim tot timpul bucuroşi”, a spus Papa Francisc cu această ocazie.

În cadrul petrecerii, Papa i-a îndemnat pe cei mici să vorbească cu bunicii lor pentru că aceşti au ”amintiri, rădăcini, iar bunicii sunt cei care le sădesc copiilor rădăcinile”. Nu putem să ucidem copilăria şi să-I dezrădăcinăm pe copii să-i lăsăm fără ”amintiri legate de încredere, de oameni, de lucruri frumoase, de istorie de valori”, a mai precizat Suveranul Pontif, menţionând că bunicii sunt cei care pot să continue aceste tradiţii.

Copiii s-au bucurat foarte tare de pizza, iar Papa i-a îndemnat să mănânce spunându-le că în felul acesta vor creşte mari. Surpriza şi mai mare a fost când a suflat într-o lumânare pusă în mijlocul imensei pizza. Înainte de a mânca cu toţii au spus o rugăciune către Fecioara Maria.

Papa Francisc adoră să mănânce pizza. În 2015 a declarat că singurul lucru care nu îi place la statutul său este că nu poate merge să mănânce pizza atunci când vrea el.

 
papa francisc pizza