tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Sendvişul care l-a ucis pe Elvis Presley

Sendvişul care l-a ucis pe Elvis Presley

8 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Elvis Presley ar fi împlinit astăzi 83 de ani. A rămas în istoria muzicii ca Regele Rock’n’Roll-ului, dar de notorietate sunt şi obiceiurile lui mai puţin sănătoase: drogurile şi mâncarea în cantităţi foarte mari. A fost un gurmand, toţi din anturajul lui povestind despre pasiunea cu care mânca. Gusturile lui erau destul de ciudate, alegând combinaţii de ingrediente pe care mulţi le-am evita.

Untul de arahide, bananele şi baconul sunt prezente în aproape toate preparatele pe care le cerea. Sendvişul cu unt de arahide şi banane a ajuns să poarte numele sendvişul Elvis. Pâine cu care este făcut este prăjită în tigaie, după care întreg sendvişul este prăjit în unt sau untură. Unele surse spun că bananele erau şi ele caramelizate înainte de a fi folosite.

Un alt sendviş pe care Elvis Presley îl adora este Fool’s Gold Loaf care a fost inventat într-un restaurant din Denver de compania Colorado Mine Company, care între timp s-a desfiinţat. Senvişul este făcut din pâine fraţuzească umplută cu unt de arahide, gem de afine şi bacon crocant. În total, în corp ajung 8000 de calorii. Totuşi, lui Elvis îi plăcea atât de mult încât a plecat chiar şi cu un avion privat împreună cu toată echipa, din Memphis până la Denver, pentru a mânca mâncarea lui preferată.

După ce restaurantul s-a închis, cheful de acolo a deschis o cafenenea unde vinde celebrul sendviş cu 65 de dolari.

Mărturii despre pasiunea lui Elvis pentru această mâncare au apărut atât în timpul vieţii lui, cât şi după ce a murit în diverse cărţi de memorii. Mamei cântăreţului, Gladys Presley, i s-a atribuit următoarea mărturisire: ”mânca sendvişuri cu unt de arahide şi banane, unul după altul, fără oprire”. Medicul curant al artistului, George “Nick” Nichopoulos, a mărturisit că practic pasiunea lui Elvis pentru această combinaţie de ingrediente l-ar fi ucis. Cantitatea mare de grăsimi şi carbohidraţi a fost cauza constipaţiei cronice şi a bolilor de colon de care suferea şi care i-au adus moartea. 

elvis presley mâncare