tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Stela Popescu a iubit teatrul şi bucatele moldoveneşti

Stela Popescu a iubit teatrul şi bucatele moldoveneşti

23 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Actiţa Stela Popescu a fost o mare gurmandă şi şi-a împărtăşit dragostea pentru mâncare în mai multe cărţi de bucate. Dintre ele este ”În bucătărie cu Stela”, lansată în 2002, iar cealaltă în 2013, ”Găteşte moldoveneşte cu Stela Popescu”.

”Găteşte moldoveneşte cu Stela Popescu conţine 345 de reţete culese din zona Basarabiei. "Să răsfoim împreună această carte de bucate care mă face să mă gândesc la vremuri trecute, dar şi la ce mâncăruri noi aş mai putea găti. Şi, chiar dacă nu respect mai niciodată reţetele de la cap la coadă – de, aşa sunt eu, îmi place să trec totul prin sufletul meu –, mi-a făcut mare plăcere să le selectez şi să le comentez pentru dumneavoastră. Un lucru e sigur – sunt reţete tradiţionale moldoveneşti şi iţi lasă gura apă numai când le citeşti (darămite când le prepari!). Se spune că bucătarii cei mai buni din lume sunt bărbaţi. Doamnelor, nu vă subestimaţi, gătiţi cu plăcere şi cu imaginaţie şi vă asigur că dragostea va renaşte mereu şi mereu în casa voastră, iar cândva, când va veţi privi în oglindă, veţi fi şi mai frumoase.”, a declara Stela Popescu cu această ocazie.

Cartea conţine reţete de gustări reci, supe, ciorbe, legume, preparate din porumb, crupe, făină, brânză, ou,  peşte, carne de porc, vită, oaie, pasăre, iepure, preparate din măruntaie şi produse de patiserie. Fiecare dintre preparate este însoţit de vinul adecvat şi de poveşti, motiv pentru care Valentin Uritescu a spus la momentul lansării că Stela Popescu urmează calea lui Radu Anton Roman. Despre toate bucatele din carte actriţa a mărturisit că sunt pline de colesterol, pâinea cu untură de raţă, gâscă sau porc şi cu praf de sare fiind printre preferatele sale. 

Stela Popescu s-a stins din viaţă, la vârsta de 81 de ani, joi, 23 noiembrie 2017. 

stela popescu