tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Un meniu demn de o regină. Ce mănâncă şi ce bea Elisabeta a-II-a la mic dejun, prânz şi cină

Un meniu demn de o regină. Ce mănâncă şi ce bea Elisabeta a-II-a la mic dejun, prânz şi cină

28 feb 2017 comentarii

Nu totul este despre "fine dining" în ceea ce o priveşte pe regină. Elisabeta a-II-a nu este o gurmandă. Mănâncă pentru a trăi, susţine Darren McGrady, fost chef în bucătăriile regale.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre consortul Philip, care iubeşte mâncarea şi ar vorbi despre ea toată ziua. 

“Când ia cina singură”, spune el, “este foarte disciplinată. Fără amidon este regula", completează McGrady.

De două ori pe săptămână, bucătarul şef al casei regale, Mark Flanagan, îi oferă sugestii legate de meniu, pe care Elisabeta a-II-a le aprobă sau nu, potrivit The Telegraph.

Cum arată meniul într-o zi normală pentru regină, de la ceaiul pe care-l bea când se trezeşte şi biscuiţii care-l însoţesc şi până la prânzurile slabe în carbohidraţi şi paharul de şampanie cu care-şi închide seara?

Regina are în spate o întreagă echipă care o ajută cu construirea meniului, pe care se bazează chiar şi atunci când face cumpărături la Waitrose.

Dar să începem cu primele ore ale zilei. Elisabeta a-II-a bea un ceai, cu biscuiţi alături, când se trezeşte. Mai exact, un Earl Grey proaspăt pregătit, fără lapte sau zahăr, în ceşti de porţelan alb, potrivit BT.

La mic dejun, preferă cereale de la Tupperware, pentru că, spune ea, le păstrează mereu proaspete, şi fructe. Ocazional, alege pâine prăjită şi marmeladă de la Wilkin & Sons sau ouă jumări cu somon afumat şi trufe. Preferă ouăle închise la culoare, pentru că, crede ea, au un gust mai bun, notează Guardian.

Înainte de prânz, se relaxează cu un gin şi Dubonnet (un vin dulce) cu o felie de lămâie şi multă gheaţă. 

Prânzul este simplu: peşte la grătar cu legume, spanac sau dovlecei, potrivit lui Darren McGrady. Sau pui la grătar cu salată.

Respectă mereu regula fără amidon, când mănâncă singură, adică fără cartofi, orez sau paste, mai povesteşte  McGrady pentru Daily Mail.

În fiecare zi, ia ceaiul de după amiază. Îi este servit cu sandvişuri cu castravete, somon afumat, ou şi maioneză sau şuncă şi muştar ori brioşe cu gem de zmeură.

Îi plac, de asemenea, biscuiţii McVitie's, prăjiturile cu cremă şi miere, smântână, ghimbir sau fructe ori prăjitura cu biscuiţi şi ciocolată servită la nunta lui Will şi Kate, mai spune McGrady.

La cină, regina mănâncă fillet de vită sau carne de vânat ori fazan, de asemenea, somon de la fermele din Sandringham şi Balmoral. Carnea este transformată într-o friptură Gaelic şi servită cu sos de ciuperci, smântână şi whisky. 

La desertul de seară, Elisabeta preferă căpşunile din Balmoral sau piersicile dulci şi albe de la castelul Windsor, mousse de ciocolată sau tort ganache. Dar mai mult ca orice, regina adoră ciocolata, indiferent dacă e brand de lux sau de la supermarket: Charbonnel de la Walker, Bendicks, Prestat sau Cadbury şi Nestlé.

Regina încheie întotdeauna ziua cu un pahar de şampanie, potrivit The Independent. Nu este însă un fan al vinurilor. Şi nu mănâncă niciodată usturoi, acest aliment fiind interzis la Curtea Regală.

În bucătăria palatului Buckingham. Foto: Hepta

regina elisabeta a-ii-a