tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStars

Vedete de la Hollywood care produc vinuri. 4 cazuri de succes.

Vedete de la Hollywood care produc vinuri. 4 cazuri de succes.

4 oct 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Vedetele de la Hollywood nu se opresc doar la juca sau produce filme, ci îşi investesc capitalul în tot felul de afaceri menite să le aducă atât bani, cât şi faimă. Industria vinului i-a atras pe mulţi dintre ei, iar rezultatele par să fie bune.

Drew Barrymore

Drew Barrymore a început să producă vinuri în 2011 cu speranţa că va fi luată în serios de industria de profil. După 6 ani rezultatele actriţei sunt cât se poate de bune. Cel mai de succes vin produs de crama ei este Caramel Road Pinot Grigio despre care sommelierul Robbi Jo Oliver, de la restaurantul Mastro's Steakhouse din New York, spune că ”are arome de fructe tropicale şi citrice, fiind uşor mineral, iar după ce îl bei lasă în gură un gust de pepene galben şi o aciditate plăcută”. Cel mai des este asociat cu preparatele care au în compoziţie fructe de mare sau cu sushi.

Sting

Sting are o podgorie în Toscana unde produce vinuri împreună cu soţia lui, Trudie. Recent ”Sister Moon” din 2008 a fost nominalizat ca fiind unul dintre cele mai bune vinuri italieneşti. Este un cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon şi Sangiovese, catifelat, cu note de ciocolată, lemn dulce şi fructe de pădure. Vinul are o concentraţie alcoolică de 14,9% şi este lăsat la maturat pentru doi ani în butoaie de lemn de stejar aduse din Franţa. Se vinde cu 36 de euro. Majoritatea vinurilor lui Sting sunt denumite după melodiile lui: Sister Moon, When we dance, Message in a bottle. Cel de-al patrulea este Casino delle Vie.

Dave Matthews

Dave Matthews a colaborat cu producătorul de vin multiplu medaliat, Sean McKenzie, pentru a pune pe picioare o podgorie în California. Vinurile sale roşii au arome dulci de fructe de pădure spun specialiştii. Se potrivesc cu legume pe grătar, burgeri sau pizza.

 

Brad Pitt şi Angelina Jolie

Brad Pitt şi Angelina Jolie au reununţat la afacerea lor cu vinuri după ce s-au despărţit, însă şi-au pus amprenta asupra pieţei cu un rose care a cucerit sommelierii, Miraval Côtes de Provence Rosé. Este un vin floral, cu note florale, care redă atmosfera din Provence. 

Sursa foto: Facebook Tenuta il Palagio

afaceri hollywood vedete vin podgorie