tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustory

Cel mai bun aeroport din lume, transformat în oraş: masa la Changi
COOL

Cel mai bun aeroport din lume, transformat în oraş: masa la Changi

22 iul 2016 comentarii

Pentru mulţi, Changi nu este doar un aeroport, ci un mic oraş, o destinaţie de vacanţă în sine.

Iar asta se vede cel mai bine în Kopitiam food court din Terminalul 3, unde pasagerii, angajaţii aeroportului se pierd printre localnicii sau studenţii veniţi să se relaxeze aici, să se bucure de mâncarea bună de la vânzătorii ambulanţi sau de patiseria japoneză, de dim sum în stil Hong Kong, de celebra laksa, de kaya toast sau de un brunch indian.

Însă toate cele trei terminale ale aeroportului din Singapore vin, prin cele trei zone de food court, cu nenumărate opţiuni culinare, de la mâncarea tradiţională singaporeză pâna la cea a bucătăriilor internaţionale. 

Pe Singapore Food Street, nou deschisă în terminalul 3, poţi mânca celebrul pui Hainanese şi raţă prăjită, 24 de ore din 24.

La Durian Mpire, poţi cumpăra chiar fructul în sine, dar şi tot felul de derivate, inclusiv bomboane, ciocolate şi prăjituri. 

Rooftop barurile sunt vedete aici. Traveller's Cactus Pub este un outdoor bar cu vedere deasupra unei grădini de cactuşi. Poţi să bei o bere în aer liber şi să vezi cum aterizează şi decolează avioanele. Mai poţi încerca o bere la Harry's Bar (T1, T3), aici găseşti chiar de-a locului, la Carlsberg Sports Bar (T3) şi O'Leary's Sports Bar and Grill (T1, T2).  Te poţi delecta cu tot felul de cocktailuri la Hari's Pub (T2, 24 hours). New entry este Raffles Long Bar (T3), localizat într-un magazin de lichioruri. 

Şi toate astea nu sunt de ajuns, căci Changi, supranumit cel mai bun aeroport din lume, se măreşte. Înca o dată pe cât e acum. Şi se va transforma într-un mega aeroport în linie cu uriaşa creştere a traficului aerian la nivel internaţional.

Al patrulea terminal se va deschide anul viitor, conectorul "Jewel Changi Airport"  va debuta în 2018, o a treia pistă va fi gata în 2020 şi tot atunci va fi inaugurat şi terminalul cu numărul 5, care se anunţă a fi o structură mai mare ca toate celelalte la un loc.

55,4 millioane de pasageri i-au trecut pragul în 2015, cel mai mult in istoria sa de 34 de ani, iar în 2025 numărul acestora va ajunge la 135 de milioane. 

Are deja opt grădini, trei spa-uri, un tobogan pe trei etaje, o clinică medicală deschisă nonstop, un hotel cu piscină, cinema, o zonă pentru jocuri, spaţii amenajate special pentru copii, un mega-mall, free Wi-Fi şi lista mai poate continua. Nu degeaba a fost votat aeroportul numarul 1 al lumii la Readers’ Choice Awards. Changi are zeci de mii de fani care-l urmăresc pe Instagram.

 

changi aeroport singapore