ART

Ciocolata în combinaţii cât mai inedite este tot mai căutată. Şi, totuşi, pralinele umplute cu pizza sau cu ketchup rămân nişte ciudăţenii.
Australia - resturi de drojdie de bere
În Australia Candbury a scos pe piaţă un sortiment de ciocolată umplut cu o cremă făcută din resturile de drojdie rămase de la producerea berii, Vegemite. Clienţii nu au aprecit combinaţia.
Coreea de Sud – brânzeturi maturate
Există multe sortimente de ciocolată umplută cu brânză, însă Ghana, care se găzeşte în Coreea de Sud şi Japonia are în compoziţie brânzeturi sărate şi maturate.
Austria – alune şi ketchup
Compania Zotter din Austria a scos pe piaţă ciocolata cu alune şi ketchup în onoare fostului preşedinte american, Barack Obama, aflat în vizită în Viena. Producătorii s-au gândit să îmbine două dintre cele mai iubite ingrediente din America.
SUA – bacon
Americanii iubesc baconul, dar aceasta nu este un motiv suficient pentru a-l combina cu ciocolata. Baconul a fost afumat cu lemn de pom fructifer, ceea ce, spune producătorul îi dă ciocolatei o aromă unică.
Belgia –tutun
Un ciocolatier artizanal din Belgia, Nicolas Vanaise, crează tot felul de amestecuri ce par ciudate, însă sunt rodul multor ani de încercări. Whiskyul şi tutunul în interiorul unei praline duc la o combinaţie de arome surprinzătoare. Mai are în portofoliu, ciocolată cu roşii, cu wasabi, cu răşină de pin, pastă de soia, sfeclă.
Emiratele Arabe Unite- lapte de cămilă
Compania Al Nassama este cea mai apreciată ciocolaterie din lumea arabă. Faptul că folosesc lapte de cămilă, recunoscut pentru proprietăţile sale nutriţionale, a atras atenţia întregii lumi.
SUA – ardei iute cayenne
Combinaţia de ardei iute şi ciocolată este destul de comună, însă Compania Gnosis a vrut să producă cea mai iute ciocolată din câte există.
Japonia - pizza
Ciocolata umplută cu pizza este una dintre cele mai mari ciudăţenii de pe piaţă. Compania Tirol s-a gândit că în felul acesta va atrage atenţia clienţilor.