tap to open sidebar
tap to close sidebar

Gustory

Topul ţărilor cu cea mai mare diversitate culinară

Topul ţărilor cu cea mai mare diversitate culinară

9 mar 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

O plimbare prin aceste oraşe poate fi ca o călătorie culinară în jurul lumii. În New York poţi găsi alimente de pe aproape jumătate din globul pământesc.

New York

Era şi firesc ca într-o metropolă ca New York să fie o diversitate culinară mare. Aici există nu mai puţin de 94 de bucătării naţionale reprezentate prin localuri cu bucate având specificul acelei ţări. Poţi mânca bucate din El Salvador, Trinidad şi Tabago, Peru, Senegal, Belarus, Cipru, Bangladesh, România sau Laos.

Londra

Londra te duce cu gândul la fish and chips numai că odată ajuns aici îţi vei da seama că ai putea face ocolul bucătăriilor lumii. Nu mai puţin de 89 de bucătării naţionale sunt reprezentate în metropola britanică. Cele mai bine reprezentate sunt cele unde Marea Britanie a avut colonii.

Toronto

Toronto are restaurante cu bucate din 73 de ţări diferite. Emigranţii au adus cu ei şi mâncarea de acasă, iar mulţi dintre ei şi-au deschis şi localuri care au avut succes la localnici. Poţi mânca orice aici de la carne de cal, la măduva din diverse tipuri de oase.

Chicago

În 2017, Chicago a primit titlul de oraşul cu cele mai multe restaurante şi nu degeaba. Găseşti aici bucate tradiţionale din 66 de ţări. Toată America de Sud este reprezentată, Polonia, China, Italia, Honduras şi multe altele.

Paris

Gastronomia franţuzească este cea mai bună din lume, dar acesta nu este un motiv pentru ca celălalte bucătării naţionale să nu fie recunoscute. Găsiţi aici peste 65 de specificuri dintre cele mai diverse Benin, Alger, Togo, Danemarca, Elveţia, Pakistan, Australia.

Melbourne

De multe generaţii emigranţi din Mexic, Japonia, Spania, Vietnam, China, India, Italia, Grecia, Orientul Mijlociu, nordul Africii sau Franţa trăiesc în Melbourne. Şi-au adus şi gastronomia cu ei şi aşa au rezultat 64 de restaurante cu specific naţional.

Berlin

Cârnaţii şi berea sunt combinaţia pe care te aştepţi să o găseşti când ajungi la Berlin. Vei fi surprins să găseşti alte 64 de specificuri naţionale.

Dubai

Gastronomia din Emiratele Arabe Unite este o combinaţie de preparate din Iran, Liban şi mâncăruri din lumea arabă. Pe lângă acestea mai puteţi găsi alte 64 de bucătării tradiţionale, cea grecească fiind una dintre ele.

San Francisco

O combinaţie de 60 de gastronomii din toată lumea asigură diversitatea culinară a oraşului San Francisco.

Los Angeles

60 de bucătării tradiţionale din întreaga lume se găsesc în restaurantele din Los Angeles. De la gastronomie românească la asiatică sau din diverse ţări africane te vor purta într-o călătorie culinară.

 

diversitate culinară ţări