tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

10 motive pentru care e bine să bei vin
COOL

10 motive pentru care e bine să bei vin

7 iul 2016 comentarii

Dacă mai aveai nevoie de motive, să ştii că ne-am gândit la tine. Şi te susţinem!

1. NU FACI ALZHEIMER (ŞI NICI DEMENŢĂ)

Conform unui studiu publicat în Wine Safety, Consumer Preference, and Human Health, vinul băut cu moderaţie protejează celulele nervoase şi favorizează comunicarea între ele, astfel încât consumul său poate preveni boala Alzheimer şi demenţa survenită la vârste înaintate. Oamenii de ştiinţă au cercetat o sută de alte studii despre efectul vinului asupra sănătăţii mentale şi au ajuns la concluzia că fenolii, componenţi chimici care sunt prezenţi din plin în vinul roşu şi în cel spumant, sunt cei care te protejează de Alzheimer şi demenţă. 

2. TE AJUTĂ SĂ SLĂBEŞTI

De câte ori n-au auzit că alcoolul îngraşă? Depinde cât bei şi depinde ce alcool, a fost mereu nostru. Iar ştiinţa confirmă: vinul roşu este una dintre cele mai bune şi eficiente diete! Mai ales băut seara, la cină. Revista Food&Wine relatează despre două studii importante, unul al Universităţii Washington State şi unul efectuat la Harvard, ambele găsind o legătură ştiinţifică între consumul de vin şi pierderea în greutate. După ce au examinat peste 20.000 de femei, cercetătorii au observat că cele care consumau două pahare de vin zilnic aveau cu 70% mai puţin risc de obezitate. 

3. TE MENŢINE TÂNĂR

Tot de două pahare de vin zilnic ai nevoie şi ca să te menţii tânăr, susţine un alt studiu, citat de Independent. Dacă fumatul a fost în mod clar asociat cu o accelerare a procesului de îmbătrânire, spune studiul efectuat de Universitatea din Iowa, procesul observat a fost unul exact invers în cazul vinului, care a fost asociat cu un proces de maturizare sănătoasă. Cu alte cuvinte, vinul te menţine sănătos şi tânăr. 

4. TE AJUTĂ SĂ DORMI MAI BINE 

Tot ştiinţa e cea confirmă. Deşi, între noi fie vorba, era nevoie de un studiu pentru asta?! Noi mizăm mai degrabă pe studiul personal. 

5. TRĂIEŞTI MAI MULT

Garantat şi demonstrat ştiinţific, unul dintre marile beneficii ale consumului moderat, dar regulat de vin este acela al unei incidenţe foarte scăzute de accidente cardiovasculare, diabet şi mortalitate, precum şi un nivel scăzut al colesterolului. Două pahare de vin consumate zilnic, împreună cu o dietă mediteraneană, te pot ajuta literalmente să ai o viaţă lungă şi frumoasă. Şi să te şi bucuri de ea în acelaşi timp. 

6. COMBATE DEPRESIA

Consumul regulat de vin îţi protejează inima nu doar de eventuale atacuri de cord, ci şi de eventuale decepţii. Un studiu publicat în BMC Medicine arată că băutorii de vin au un risc mai scăzut decât ceilalţi de a fi afectaţi de o depresie. Cea mai mică incidenţă a depresiilor a fost observată la cei care au consumat constant câte şapte pahare de vin pe săptămână, indiferent de dietă, de stilul de viaţă sau statutul pe care îl aveau subiecţii. Nu este singurul studiu care susţine acest lucru: a fost dovedit faptul că vinul nu doar că ameliorează stările depresive, dar este capabil şi să sporească nivelul senzaţiei de fericire şi al bunei-dispoziţii. Acum, pe lângă toate aceste studii ştiinţifice, ne vedem nevoiţi să adăugăm şi nenumăratele dovezi din intensele studii personale. 

7. ÎŢI CREŞTE LIBIDOUL

Valabil în special pentru femei. Nu e doar folclor, ci şi ştiinţă: etanolul stimulează partea "primitivă" a creierului, mai precis hipotalamusul, adică exact acea parte responsabilă de funcţiile bazice umane, precum temperatura corpului, senzaţia de foame, ataşamentul parental şi, nu în ultimul rând, libidoul. Vinul poate fi considerat, fără îndoială, un afrodisiac, însă, ca şi în cazul tuturor celorlalte studii, moderaţia este cheia. Consumul excesiv de vin conduce, de cele mai multe ori, exact la efectul contrar, adică la inhibarea dorinţei sexuale. 

8. TE FACE MAI CREATIV

Au spus-o poeţii, artiştii, boemii de-a lungul secolelor, dar acum oamenii de ştiinţă au şi demonstrat-o! Alcoolul din compoziţia vinului stimulează acea parte a creierului responsabilă cu rezolvarea problemelor, generând idei noi şi stimulând, astfel, creativitatea. Noi nu putem decât să fim de acord. 

9. TE FACE SĂ ARĂŢI MAI BINE

Dincolo de faptul că te menţine tânăr, vinul te face şi să arăţi mai bine! Şi cine nu-şi doreşte asta? Resveratrolul, unul dintre compuşii care se găsesc în vin (şi în boabele de cacao), este cel care îţi face pielea să strălucească, previne cariile şi, pentru că vinul este extrem de bogat în antioxidanţi, întârzie şi apariţia ridurilor. În plus, unul dintre beneficiile majore ale vinului este şi faptul că te face mai rezistent la stres (încearcă asta pe propria piele după o zi grea la birou!)

10. TE FACE MAI ATRĂGĂTOR

Pentru că îţi dă roşeaţa în obraji, iar asta, cumva, te face mai atrăgător în ochii actualilor sau potenţialilor parteneri. În afară de asta, este binecunoscut faptul că alcoolul dezinhibează, te face mai relaxat şi potenţează simţul umorului, ceea ce îl face o grozavă unealtă de socializare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vin booze