tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

4 lecţii de viaţă de la Anthony Bourdain:

4 lecţii de viaţă de la Anthony Bourdain: "Corpul tău nu este un templu, este un parc de distracţii. Bucură-te de călătorie!"

13 ian 2017 comentarii

În cel mai recent interviu acordat BBC, Anthony Bourdain vorbeşte despre cele mai gustoase mâncăruri, despre cum să trăieşti frumos şi liber sau despre cum să descoperi locuri inedite care să-ţi suprindă simţurile.

De 15 ani, Anthony Bourdain este regele călătoriilor, iar emisiunea Parts Unknown, în care mâncarea, destinaţiile şi politica îşi găsesc numitorul comun, este una dintre cele mai apreciate din lume. Recent, Bourdain a lansat Appetites, o altfel de carte de bucate, scrisă în colaborare cu Laurie Woolever.

Patru lecţii de viaţă de la Anthony Bourdain

Mâncarea îţi poate schimba percepţia despre un loc

"Prima oară când am mâncat un sushi excelent a fost în Japonia. A fost un moment de iluminare", spune Bourdain. Au urmat apoi primul bol de laksa în Borneo şi pho în Vietnam. Cât despre sosurile din Oaxaca, Mexico, mărturiseşte că l-au făcut să înţeleagă cât de neapreciată este bucătăria mexicană.

Senegal, Oman şi Roma, trei locuri care te vor cuceri

Senegal este o ţară uimitoare, pe care toată lumea ar trebui să o viziteze, şi nu doar pentru mâncarea delicioasă. Oman este la fel de incredibilă. Cât despre filmarea recentă din Roma, Bourdain spune că este probabil cea mai bună, unul dintre cele mai frumoase episoade, de care este foarte mândru. "Roma este încă acolo, a supravieţuit contrar tuturor aşteptărilor. Este atât de frumoasă". 

Iran, ospitalitatea covârşitoare

Bucătăria iraniană este extraordinară, te îndrăgosteşti de ea şi nu este pretenţioasă, explică Bourdain. Fesenjan, pui persan cu rodie, este unul dintre exemplele care o desăvârşesc. Ce face însă Iranul special este complexitatea sa, istoria, contradicţiile, realităţile politice în permanentă schimbare şi mai presus de orice ospitalitatea covârşitoare a oamenilor.

"A mânca bine este despre riscuri" şi "Corpul tău nu este un templu, este un parc de distracţii. Bucură-te de călătorie!"  - Kitchen Confidential

"Când am scris Kitchen Confidential", mărturiseşte Antohony Bourdain, "am trăit o viaţă cu totul diferită. Eram un om care câştiga puţini bani, trăiam în nesiguranţă. Am fost în industria restaurantelor toată viaţa mea de adult. Nu ştiam nimic despre cum trăiesc de fapt oamenii. Şi cred că tonul abordat în Kitchen Confidential a reflectat asta. De atunci am văzut multe locuri. Am devenit tată. Iar toate astea îţi schimbă percepţia de a vedea lumea. Noua mea carte de bucate reflectă în primul rând plăcerea de a găti tot felul de mâncăruri pentru fiica mea şi prietenii ei", mai spune autorul Appetites.

anthony bourdain