tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

4 regiuni europene mai puţin cunoscute care vor redesena harta vinului în 2017

4 regiuni europene mai puţin cunoscute care vor redesena harta vinului în 2017

6 feb 2017 comentarii

Regiuni mai puţin cunoscute, dar care ascund adevărate comori. În ultimii ani, tot mai des, podgorii care nu s-au aflat deloc în lumina reflectoarelor au produs recolte fantastice, redesenând harta vinului.

Zonele care vor atrage atenţia tuturor în 2017

Brda - Slovenia

Regiunea Brda măsoară 72 de km pătraţi şi se întinde de-a lungul graniţei cu Italia. Este supranumită Toscana Sloveniei, inclusiv bucătăria acestei zone fiind influenţată masiv de cea italiană.

În Brda, podgoriile sunt mici, de obicei conduse de câte o familie. Aproape toate oferă degustări de vinuri, tururi, cazare şi masă. De asemenea, poţi cumpăra vinurile zonei. Bucură-te de experienţa gustului în Burda, luând masa la o terasă cu vedere spre superbele vii, degustă vin şi încearcă toate felurile principale de mâncare. 

Douro Valley - Portugalia

Douro se află în nordul Portugaliei şi este locul de naştere al renumitului porto. În regiune, se produce vin de mai bine de 2000 de ani. Merită o excursie până aici, pentru că ai ce descoperi, iar papilele tale îţi vor mulţumi.

Marche - Italia

Un peisaj superb lângă Marea Adriatică, ce merită trecut pe lista ta de vacanţe din 2017. În fiecare an, 18 milioane de sticle de vin Verdicchio, cel mai cunoscut în Marche, sunt vândute la nivel mondial. În micul oraş Offida, vei auzi vorbindu-se numai de Pecorino, cel mai important soi de struguri.

Tenerife, Insulele Canare

Cu un bogat sol vulcanic şi numeroase soiuri de struguri, Tenerife produce unele dintre cele gustoase vinuri roşii şi albe. Cele mai multe podgorii organizează degustări de vinuri, iar printre cele mai cunoscute locuri se numără Bodega Monje, în nordul insulei, şi Bodega Frontos, în sud.

Printre cele mai lăudate vinuri se numără Listan Negra, un roşu consistent, solid, şi Listan Bianco, un vin sec, răcoritor, excelent cu peşte şi fructe de mare de care te poţi bucura din plin în Marche, notează CNN.

 

vinuri europa