tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

5 dintre cele mai bune locuri de muncă în industria alimentară, care nici măcar nu implică gătitul

5 dintre cele mai bune locuri de muncă în industria alimentară, care nici măcar nu implică gătitul

17 iul 2017 comentarii

Nu trebuie să vă descurajaţi dacă nu vă descurcaţi în bucătărie, dar aţi vrea totuşi să lucraţi în domeniul gastronomic.

Cu toate că de obicei ne gândim la restaurante ca fiind întruchiparea tuturor artelor culinare, există o mulţime de alte cariere pentru cei cu aspiraţii gastronomice, care nu se pricep la gătit. Iată cinci dintre cele mai bune cariere în domeniul alimentar care nu necesită abilităţile unui bucătar iscusit.

Expert în trufe

Timp de secole, fermierii au folosit porci sau câini pentru a săpa după aceste ciuperci scumpe. Asta până când a apărut Dr. Paul Thomas. Thomas a ajuns pe prima pagină a ziarelor când a cultivat prima trufă crescută de om în Marea Britanie şi a devenit de atunci lider în domeniu. A fost baza lui în domeniul biologiei şi al ştiinţei naturale a mediului - nu preparate alimentare - care l-au catapultat domeniul gastronomic.

Maestru al lemnului

Dacă sunteţi familiarizaţi cu tăiatul copacilor şi fierăstrăul, viitorul vostru ar putea fi în whisky. Un exemplu în acest sens este Stuart MacPherson, un expert în lemn şi fabricarea butoaielor: a fost angajat de producătorul de whisky Macallan pentru a construi şi a repara butoaiele folosite pentru maturarea băuturilor. MacPherson nu numai că este şeful unei echipe de 16 persoane, dar conduce şi un program de ucenicie în care iubitorii de lemn şi tâmplărie pot învăţa această meserie.

Arhitect de băuturi

Desigur, există arhitecţi de clădiri şi arhitecţi peisagişti. Dar arhitecţi pentru băuturi? Mary Sherry şi-a transformat diploma în chimie într-un loc de munca la Flavorman, o firmă de consultanţă din Louisville, Kentucky, care sfătuieşte producătorii în ceea ce priveşte gustul băuturilor. Sherry reglează fin aceste formule pentru a atinge anumite criterii, cum ar fi aroma, cofeina şi alcoolul până când clienţii sunt satisfăcuţi.

Caterer pentru companii aeriene

Pe măsură ce mai multe companii aeriene îşi doresc să-şi îmbunătăţească meniurile servite în timpul zborului, unii se îndreaptă spre catereri de specialitate, ca Peter DeVito, pentru a prelua conducerea. DeVito, care a început grupul 121, ajută la crearea unor mese care să aibă un gust bun la 10.000 metri altitudine. El călătoreşte adesea atât cu avioane private, cât şi companii aeriene comerciale, pentru a-şi întâlni clienţii în destinaţii precum Sardinia, Amsterdam şi Orientul Mijlociu.

Maestru horticultor

Cu mişcarea ferma-la-masă în plină expansiune, tot mai multe restaurante şi hoteluri au nevoie de experţi care să le administreze grădinile. Pentru Ben Pauly, care a obţinut poziţia de maestru grădinar la Woodstock Inn & Resort din Vermont, "biroul" său este grădina, unde are grijă de peste 200 de soiuri de produse care fac parte din meniurile sezoniere.

gastronomie