tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

5 moduri de a curăţa eficient tocătorul de bucătărie

5 moduri de a curăţa eficient tocătorul de bucătărie

26 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Bucătăria este locul unde se adună cele mai multe bacterii, de 100.000 mai multe decât într-o baie, potrivit unui studiu realizat de International Hygienne Home Truths Study. Tocătorul este cel mai murdar obiect pe care îl folosim în mod constant, de trei ori mai mult decât vasul de toaletă.

Nu putem să schimbăm tocătorul în fiecare zi, dar îl putem curăţa pentru a mai îndepărta bacteriile şi pentru a împiedica contaminarea încrucişată.  

Sare şi lămâie

Curăţarea tocătorului de bucătărie cu sare şi lămâie este cea mai simplă metodă. Avantajul major este că la final totul va mirosi frumos şi va şi persista. Presăraţi sare pe toată suprafaţa tocătorului şi apoi frecaţi cu jumătăţi de lămâie. Se clăteşte cu apă din abundenţă.

Prosop de hârtie

Pentru a curăţa tocătorul aveţi nevoie de două prosoape de hârtie, un pic de oţet şi apă hidrogenată. Îmbibaţi unul dintre proasopele de hârtie în oţet şi frecaţi toată suprafaţa tocătorului, iar pe celălalt în apă oxigenată şi repetaţi procedeul.

Varianta grea

După ce aţi folosit tocătorul pentru a tăia fructe de mare sau carne, veţi avea nevoie să scoateţi şi mirosul. Amestecaţi o lingură de înălbitor cu 500 ml apă. Lăsaţi tocătorul la înmuiat pentru câteva minute, după care clătiţi foarte bine cu apă fierbinte.

Varianta cea mai rapidă

Pentru a scoate şi petele de pe tocător aveţi nevoie doar de sare, pe care trebuie doar să o presăraţi pe toată suprafaţa şi să frecaţi foarte bine cu un burete de bucătărie îmbibat în apă fierbinte. Apoi, clătiţi bine.

 

tocator bucatarie curatare bacterii studiu