tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

9 restaurante în care aştepţi un an ca să mănânci

9 restaurante în care aştepţi un an ca să mănânci

26 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Sunt restaurante în lume care se roagă de clienţi să le treacă pragul şi sunt localuri unde trebuie să îşi faci rezervare cu câteva luni înainte pentru a găsi un loc liber.

Franklin Barbecue, Austin

Franklin Barbecue nu este un restaurant de lux, ci şi-a câştigat prestigiul de locul unde se mănâncă cea mai bună carne la grătar din SUA. Localul din Austin, Texas, a fost descoperit de o publicaţie locală şi de atunci oamenii se strâng la uşă de la 6 dimineaţa, deşi se deschide la 11.00. Indiferent la cât ajung clienţii, vor sta la coadă cel puţin 4 ore pentru a putea mânca friptura preferată. Unii vin cu lăzi frigorifice, alţii încing o partidă de fotbal în parcare ca să le treacă timpul mai repede.

Sushi Dai, Tokio

Sushi Dai apare în toate ghidurile despre Tokio, iar cozile încep de la 5 dimineaţa din cauza celor care vor să ia micul dejun. Nu vă imaginaţi că aţi ajuns şi vă puteţi aşeza la masă. Durează aproximativ 4 ore până când veţi putea mânca. Restaurantul nu are decât 12 locuri, iar mâncarea este extraordinar de proaspătă. 

Rose's Luxury, Washington

Rose's Luxury din Washington a fost nominalizat ca fiind cel mai bun restaurant din SUA şi de atunci coada se întinde de-a lungul unei străzi. Primii clienţi apar de la 3 dimineaţa. Duminica este cea mai aglomerată zi. Proprietarii spun că persoanele care se aşează la rând la 5.30 după-amiaza au toate şansele să ia o cină târzie, aproape de ora 10.00. Cei care vor să mănânce mai repede, au toate şansele să reuşească dacă acceptă să stea la bar.

Damon Baehrel, New York

Chef Damon Baehrel conduce restaurantul care îi poartă numele după un principiu care i-a adus şi succesul: primim oaspeţi, nu musafiri. Cei care au norocul de a prinde o masă, vor servi 15 feluri de mâncare în aproximativ 5 ore. Cererea este atât de mare încât din aprilie 2014 nu mai primeşte rezervări pentru că până în 2025 nu mai există nicio oră liberă.

Noma, Copenhaga

În momentul în care a fost ales cel mai bun restaurant din lume, Noma a făcut mii de rezerveri în fiecare lună. Când lista este plină pentru un an, rezervările se închid şi se redeschid în apropiere de luna decembrie. Clienţii pot suna pentru o masă doar în prima zi de luni a fiecărei luni şi de obicei o vor primi peste trei luni.

Chef's Table at Brooklyn Fare, Brooklin

Chef's Table este singurul restaurant de 3 stele din Brooklin şi de aceea este tot timpul plin. Clienţii se pot delecta cu un meniu din 15 feluri. Rezervările se fac în fiecare zi de luni în avans cu 6 săptămâni, pe principiul primul venit primul servit.  

El Celler de Can Roca, Barcelona

El Celler de Can Roca este un local condus de 3 fraţi, fiecare dintre ei având câte o specializare în domeniul gastronomiei. Unul dintre ei este sommelier, unul bucătar şi celălalt cofetar. Pentru că cererea este foarte mare şi sistemul de rezervări este complicat. Cei care vor să prindă un loc trebuie să îşi facă rezervare on-line, în prima zi a lunii, la miezul nopţii. În cazul în care reuşesc vor mânca la El Celler de Can Roca peste 11 luni.

Talula's Table, Philadelphia

Talula's Table este un local care pune clientul în faţa unei experienţe deosebite. Ingredientele preparatelor sunt aduse din ferma aflată în imediata apropiere. Nu are decât 10 locuri, iar meniul constă într-o degustare de 8 feluri de mâncare. Rezervările se fac cu un an în avans, iar în ziua în care se deschid, locurile se epuizează încă de la 7 dimineaţa.  

 Tickets, Barcelona

Tickets este noul restaurant al celebrului chef Ferran Adria care a adus în prim plan bucătăria moleculară. Rezervările se fac cu două luni în avans, însă e bine să sunaţi din când în când pentru a vedea dacă nu cumva există vreo anulare.  

restaurante rezervare clienti