tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Băutura anului 2017. Ce este

Băutura anului 2017. Ce este "al patrulea vin"

9 dec 2016 comentarii

Prospeţimea vinului alb şi complexitatea celui roşu, adică în două cuvinte vinul portocaliu. Potrivit la diverse mese şi ocazii şi mese, cu o popularitate în creştere continuă, acesta are toate şansele să fie băutura anului 2017.

Cunoscut şi ca "al patrulea vin", "orange wine", vinul portocaliu, şi-a câştigat numele datorită culorii, şi nu pentru că ar conţine vreo urmă de citrice.

Diferenţa dintre acest soi şi celelalte este că în timp ce sucul de struguri şi coaja sunt separate imediat, la cel portocaliu acestea nu sunt îndepărtate. Acest procedeu, cunoscut drept "contacul cojii", produce tanini.

Coaja strugurelui poate fi păstrată în vin de la o săptămână până la un an, pentru a crea culoarea sau aroma dorită. 

Aditivii, inclusiv drojdiile, sunt foarte rar folosite în acest proces. Rezultatul este un vin mult mai aromat, cu accente spre nucă şi fructe.

Vinul portocaliu se află acum pe unele dintre cele mai influente liste de vinuri din lume, precum  "Livre du Vin", notează Bloomberg.

Italia şi Slovenia se remarcă drept unele dintre cele mai mari producătoare de vin portocaliu.

"Orange wine" este foarte potrivit la platourile de brânzeturi sau îl poţi servi alături de mâncăruri indiene, etiopiene, persane sau marocane.

Pentru că nu este produs în cantităţi uriaşe, comparativ cu celelalte, vinul portocaliu poate fi mai degrabă găsit într-un magazin de specialitate sau într-un restaurant decât într-un supermarket. 

 

 

vin portocaliu