tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Bijuteriile albe ale Europei. Cele mai bune vinuri şi şampanii în 2016

Bijuteriile albe ale Europei. Cele mai bune vinuri şi şampanii în 2016

19 aug 2016 comentarii

Există mai multă filozofie într-o sticlă cu vin decât în toate cărţile, spunea Louis Pasteur. Dar într-una rară şi mult râvnită?

Cele mai bune vinuri albe şi şampanii ale anului în Europa au fost listate într-un clasament realizat de Robb's Report. Au fost luate în considerare doar cele lansate între martie 2015 - martie 2016.

Domaine Coche-Dury 2012 Corton-Charlemagne Grand Cru Burgundy

Coche-Dury’s Corton-Charlemagne este unul dintre cele mai scumpe şi râvnite vinuri albe din lume. Acest fermecător Chardonnay este opera celebrului Jean-François Coche, iar gustul său te duce cu gândul la piersici albe, mere, alune de pădure, flori de salcâm, cu o uşoară tentă calcaroasă. Strugurii provin dintr-o viţă plantată în 1960. Vinul este îmbuteliat direct din butoi, nefiltrat.

O sticlă de Domaine Coche-Dury: 1200 de dolari.

Domaine de la Pépière 2012 Clisson Muscadet Sèvre et Maine Loire Valley

Denumirea sa vine de la locul unde Loara se varsă în Atlantic. Din strugurii Melon de Bourgogne iese unul dintre cele mai prietenoase vinuri albe din Franţa, atunci când vine vorba de asocierea cu mâncarea. Calitatea acestui vin este incredibilă comparativ cu preţul la care poate fi găsit. Parfumul său este sunt un amestec de arome de măr galben, lămâie şi carapace de stridie. Merge perfect cu fructele de mare.

O sticlă de Domaine de la Pépière: 24 de dolari.

Weingut Emmerich Knoll 2013 Riesling Smaragd Ried Schütt Wachau

Weingut Emmerich Knoll se află în inima celei mai apreciate regiuni viticole din Austria, Wachau, o zonă de 36 de km lungime de-a-lungul Dunării. Renumita podgorie Ried Schütt oferă unul dintre cele mai bune Rieslinguri din Austria. Acest vin uimeşte după 20 de ani în pivniţă. Vinul de colecţie 2013 este considerat unul dintre cele mai bune din ultimul deceniu, aşa că evoluţia acestei sticle se aşteaptă să fie una deosebit de interesantă. Vinul încântă cu aromele intense şi complexe de prună verde, mango verde, coajă de castravete, flori de tei şi caprifoi.

O sticlă de Weingut Emmerich Knoll: 44 de dolari.

Domaine Huet 2013 Vouvray Sec Clos du Bourg Loire Valley

Domaine Huet este cunoscut ca cel mai bun producător din Vouvray, iar Clos du Bourg este celebru pentru gustul incredibil după un secol de îmbătrânire. Acest soi de Chenin Blanc este inimitabil şi cu o personalitate pe care nu o vei uita niciodată. Parfumul lui îţi transmite note de miere, ceai de muşeţel, ghimbir şi măr galben. Huet produce şi Cuvée Constance, un fantastic vin pentru deserturi, făcut din ultima recoltă de Chenin Blanc. Gaston Huet a murit în 2002, iar domeniul a fost vândut familie Hwang, care a dus mai departe tradiţia. 

O sticlă de Domaine Huet: 33 de dolari

André Clouet Brut Champagne Cuvée 1911 Grand Cru Bouzy

Doar 1911 de sticle sunt produse în fiecare an. Această şampanie provine 100% din strugurii Pinot Noir din viile Grand Cru din Bouzy. Complexul de arome dintr-un pahar transmite papilelor degustătorului un parfum de brioşe prospăt coapte, coacăze roşii, ananas uscat, coajă de portoclae, lămâie şi flori abe.

O sticlă de André Cloueet: 74 de dolari.

 

vinuri albe şampanii