tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Care este ţara în care s-a înregistrat cea mai mare durată de viaţă
COOL HOT

Care este ţara în care s-a înregistrat cea mai mare durată de viaţă

28 mar 2016 comentarii

Unde trebuie să locuieşti ca să trăieşti mult (şi bine).

Conform unui top realizat de The World Factbook, Monaco este locul în care trebuie să locuieşti dacă vrei să ai o viaţă lungă şi, am adăuga noi, lipsită de prea multe griji. Topul, care urmăreşte să clasifice în fiecare an ţările din întreaga lume pe baza duratei de viaţă a locuitorilor lor, are în vedere, de asemenea, şi calitatea vieţii, aflată în strânsă legătură cu sănătatea oamenilor şi, implicit, cu vârsta de deces. 

Astfel, potrivit datelor TWF din 2015, este de aşteptat ca un locuitor din Monaco să trăiască până aproape de 90 de ani - mai precis, 89,52, vârstă care i-a şi propulsat în fruntea clasamentului la nivel mondial. 

Pe locurile doi şi trei s-au situat, deloc surprinzător, Japonia şi Singapore, fiecare cu o durată medie de viaţă de aproximativ 84 de ani. Italia s-a situat pe locul 14, cu o vârstă medie de 82 de ani, iar Franţa, pe locul 19 - aici poţi trăi până la 81 de ani.

România figurează pe locul 109 (din 224). La noi acasă, spune topul, se trăieşte până în jurul vârstei de 74 de ani. Nu la fel de mult ca pe Coasta de Azur, dar sigur mai intens :)

 

 

the world factbook monaco