tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Cartofii prăjiţi, reinventaţi. Un chef premiat cu stele Michelin pune pe masă un nou concept

Cartofii prăjiţi, reinventaţi. Un chef premiat cu stele Michelin pune pe masă un nou concept

3 aug 2016 comentarii

Olandezul Sergio Herman, parte din tagma chefilor onoraţi cu stele Michelin, iese pe piaţă cu o nouă abordare: Frites Atelier, un concept de magazin de tip "take away", unde vinde cartofi prăjiţi "high-end".

După 26 de ani de "fine dining", Sergio Herman a riscat cu un nou concept culinar. Un business în care îi are alături ca parteneri pe Peter Coins şi Lhassan Ait Ali.

Herman a schimbat total stilul clasic de prezentare. În loc de ketchup sau maioneză, cheful olandez a creat cinci sosuri stilate: béarnaise, clasic, cu busuioc, cu piper sau cu trufe, fără conservanţi sau aditivi artificiali.

Timp de 18 luni, a căutat şi testat sute de soiuri de cartofi pentru a-i alege pe cei mai buni. S-a oprit la cartofii organici din provincia Zeelanda.

O porţie de cartofi prăjiţi costă între 3,50 euro şi 5 euro, în timp ce un platou vegetarian poate fi cumpărat pentru 5-7 euro.

Designul Frites Atelier este inspirat din cel al braseriilor tradiţionale frantuzeşti, dar şi din ahitectura restaurantului Balthazar din New York.

Primul magazina fost deschis la Haga, încă trei urmând să fie inaugurate până la finalul anului în Amsterdam, Arnhem şi Utrecht.

Sergio Herman este proprietarul a două restaurante - The Jane, în Antwerp, şi Pure C, în Cadzand - ambele premiate cu stele Michelin.
 
Sursa foto: Hepta
 

 

frites atelier sergio herman