tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Ce bere trebuie să bei ca să te simţi ca un personaj din celebrul serial „Game of Thrones”

Ce bere trebuie să bei ca să te simţi ca un personaj din celebrul serial „Game of Thrones”

28 aug 2017 comentarii

În timp ce familia Lannister are propriul vin, oamenii simpli, cavalerii şi soldaţii adoră berea.

Nu există pilsner, bere de dovleac şi în niciun caz nu există IPA. Adesea, berea este denumită simplu bere sau ale, fără nicio referire la gust sau calitate, spre deosebire de modul în care vinul este menţionat în serial.

Iată echivalentele berii din lumea reală ale berilor din „Game of Thrones” care sunt menţionate în film şi în cărţi.

Berea neagră din Winterfell

În Winterfell, în timpul celui de-al doilea episod din primul sezon, Tyrion Lannister cere pâine, peşte, slănină şi „o halbă de bere neagră”. Această bere neagră era probabil în stilul berii germane Schwarzbier.

Schwarzbier este un lager uşor, făcut cu malţ prăjit. Drojdia din lager fermentează la temperaturi scăzute pentru o perioadă lungă de timp, şi ar rezista până la temperaturile nordice mai bine decât drojdia din ale, care fermentează la o temperatură mai ridicată.

Berea light din Winterfell

La fel ca berea neagră Shwarzbier, berea light din Winterfell este probabil o bere în stil german. Există o şansă bună să fie o bere ca Märzen. Berea Märzen era produsă în mod tradiţional în luna martie, şi apoi păstrată în depozit la rece şi consumată toamna.

Ale

Ori de câte ori există oameni obişnuiţi în „Game of Thrones”, există ale. Ale cere şi The Hound fermierilor în sezonul patru, episodul trei, şi tot ale beau şi oamenii regelui Joffrey atunci când merg la tavernele de la nord de King's Landing.

Judecând după faptul că se găsea mai ales în apropierea câmpiilor agricole, o mare parte din berea ale consumată în „Game of Thrones” este probabil similară cu berea stil saison. Provenind din Franţa sau din Belgia, berea a fost făcută cu cereale rămase din fermă, fermentată în mod natural cu drojdii sălbatice şi apoi consumată în zilele fierbinţi de vară de către fermierii.

Ale brună

Această bere este comună în hanuri şi taverne din Ashford şi Riverrun, şi este, probabil, cea mai asemănătoare cu ale brună în stil englezesc.

Berea ale brună este uşor de băut, cu un nivel de alcool mai scăzut. Acest lucru este important pentru ca lumea să fie lucidă înainte să înceapă următoare luptă.

Bere blondă mică

Lord Mormont, comandantul Nights Watch, are o pasiune pentru berea mică, la care adaugă puţină lămâie. Aceasta este o modalitate de a bea o bere de vară într-un loc nu prea încântător.

Berea mică este o bere cu conţinut scăzut de alcool, de obicei sub 4% alcool. De asemenea, ele nu sunt foarte aromate, dar lămâia ajută.

bere game of thrones