tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Ce mănâncă un câştigător de Oscar
HOT

Ce mănâncă un câştigător de Oscar

29 feb 2016 comentarii

Dar, mai ales, cât. Premiul merge la... Wolfgang Puck!

În fiecare an, după încheierea ceremoniei de decernare a premiilor Oscar, invitaţii merg la Teatrul Dolby, acolo unde îi aşteaptă o petrecere fastuoasă la care participă întotdeauna în jur de 1500 de actori, actriţe, regizori, impresari şi alţi reprezentanţi de seamă ai lumii filmului. Tot în fiecare an, de partea gourmet premiilor Oscar de ocupă, de 22 ani încoace, acelaşi nume: Wolfgang Puck Catering - şi echipa sa de 350 de oameni. 

Din acest punct de vedere, petrecerea trebuie să fie întotdeauna fără cusur - iar Wolfgang Puck nu a dezamăgit niciodată până acum. Când invitaţii sunt cele mai mari staruri de pe planetă, cererile speciale apar inevitabil - şi trebuie îndeplinite fără prea multe ezitări. "Odată a trebuit să servim mâncarea unui invitat afară, povesteşte Puck însuşi într-un interviu pentru revista Vogue, pentru că invitatul îşi dorea să fumeze în timp ce lua masa. Altădată, un copil care lua parte la cină şi-a dorit un burger de la McDonald's, aşa că un membru al staff-ului nostru a trebuit să dea fuga la cea mai apropiata locaţie ca să cumpere unul". Indiferent cât de absurde ar putea părea cererile însă, Puck şi echipa reuşesc să se ridice întotdeauna la înălţimea lor: "Suntem profesionisti, spune Puck, aşa că suntem mereu pregătiţi să le facem pe plac oaspeţilor noştri". 

Şi nu este deloc lucru uşor. Dar, uneori, vine şi cu mari satisfacţii, mai ales atunci când celebrităţi precum Adele sau Barbra Streisand îi cer unul dintre cele mai faimoase preparate care îi poartă semnătura: the pot pie. 

Dar cererile speciale nu sunt altceva decât excepţii de la meniul propus pentru cea mai strălucitoare noapte din lumea cinematografiei. Iar acesta nu este deloc unul obişnuit, dimpotrivă: decadent, opulent, extravagant, cu multe preparate purtând forma statuetei mult-dorite, meniul petrecerii premiilor Oscar cuprinde, printre altele: 4000 de farfurii mici, 4500 de frigărui, 1300 de stridii, 10 kilograme de caviar, 7500 de creveţi, 300 de homari, 158 de kilograme de ton, 158 de kilograme de orez, 6500 de pizze in forma de statuetă, 3000 de grisine, 1000 de sandwichuri cu brânză, 1500 de ouă de prepeliţă, 800 de smochine, 136 de kilograme de vită Wagyu, 400 de conopide, 38 de litri de vinegretă, 5000 de ouă free-range (cum altfel?), 2500 de macaroni, 1000 de cookies şi 7000 de ciocolăţele în formă de Oscar.  

Tema în jurul căreia a fost conceput întregul meniu a fost, desigur, Hollywood. Împreună cu echipa sa, Wolfgang Puck a încercat să onoreze cetatea americană a filmului prin preparate care să exprime atât fastul contemporan al Hollywood-ului, cât şi unele care să fie un tribut adus starurilor care au strălucit în trecut. Toate preparate din meniu însă trebuie să fie, în fiecare an, pline de fantezie şi să-i surprindă pe invitaţi. 

Conform The Guardian, Puck mizează pe cele mai de succes preparate ale sale, precum chicken pot pie, mac and cheese, coaste de porc însoţite de mămăligă cu trufe şi, desigur, nelipsitul homar festiv; cheful care încântă papilele gustative ale starurilor are însă grijă ca de fiecare dată să aducă elemente de noutate care să-i surprindă pe laureaţi şi pe ceilalţi invitaţi. Una dintre noutăţile acestei ediţii a fost crabul cu ghimbir şi fasole neagră, dar şi o varietate de legume pentru care Puck spune ca s-a inspirat din filmul "Marţianul". 

 

oscar catering premii