tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Ce trebuie să ştiţi despre Cabernet Sauvignon – Ghid de bază

Ce trebuie să ştiţi despre Cabernet Sauvignon – Ghid de bază

27 iun 2017 comentarii

În secolul al XVII-lea, în sud-vestul Franţei a luat naştere un nou soi de struguri, din încrucişarea accidentală a strugurilor roşii Cabernet Franc şi strugurilor albi Sauvignon Blanc. Astfel a apărut unul dintre cele mai populare vinuri, Cabernet Sauvignon.

Cabernet Sauvignon este un soi de struguri roşii cunoscut pentru coaja lor groasă, durabilă şi rezistenţa viţei de vie la anotimpuri. După apariţia acestor struguri, soiul Cabernet Sauvignon a început să fie folosit în diferite părţi ale Franţei de vinificatorii care căutau plante mai rezistente, relativ uşor de crescut.

Vinificatorii din Bordeaux au fost încântaţi de nivelul de tanin din struguri, ceea ce însemna că vinul putea evolua în sticlă mai mulţi ani. De asemenea, ei au descoperit că rezistă foarte bine în butoaie de stejar, mai ales că stejarul aduce arome noi vinului.

Rezultatul a fost un vin cu un nivel mediu de aciditate, care merge de minune alături de mâncare. Mai târziu au început să amestece acest soi cu alţi struguri, cum ar fi Merlot, şi au creat cel mai renumit amestec de vin din lume: amestecul de Bordeaux.

Pe măsură ce amestecul de vin Bordeaux a evoluat în unul dintre cele mai renumite şi mai râvnite vinuri din lume, marca Bordeaux s-a răspândit pe tot globul, iar oamenii au început să asocieze Bordeaux cu strugurii Cabernet Sauvignon. Pentru că tot mai mulţi oameni din întreaga lume au început să crească acest soi, Cabernet Sauvignon a fost denumit ”cel mai mare colonizator”, devenind cel mai plantat soi de struguri la nivel global, până când Merlot-ul l-a depăşit în anii nouăzeci.

Ca vin, Cabernet Sauvignon este cunoscut pentru culoarea sa închisă, cu un conţinut de alcool de peste 13,5%. Vinul este sec şi are un nivel mai mare de tanin, motiv pentru care aveţi gura uscată după ce îl consumaţi. Cei care beau Cabernet Sauvignon spun că întotdeauna simt un gust de piper verde în vin, alături de arome de tutun, coacăze negre şi cireşe, împreună cu o notă uşoară de vanilie care vine din vinul îmbătrânit în stejar.

Cabernet Sauvignon este un vin care merge cel mai bine alături de mâncare, având în vedere aciditatea, taninurile şi alcoolul din el.

cabernet sauvignon