tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Ce trebuie să ştiţi despre vinul alb Pinot Grigio

Ce trebuie să ştiţi despre vinul alb Pinot Grigio

7 aug 2017 comentarii

Unul dintre cele mai populare vinuri albe, Pinot Grigio (sau Pinot Gris) este un vin alb, la fel de răcoritor ca un pahar de limonadă rece într-o zi fierbinte de vară.

Pinot Grigio este un vin alb sec, care are o aciditate ridicată, cu arome de lămâie, lime, mere verzi şi caprifoi.

Cu toate că cei mai mulţi cred că Pinot Grigio îşi are originea în Italia, s-a născut de fapt, ca mulţi dintre cei mai populari struguri din lume, în Franţa, unde este cunoscut sub numele de Pinot Gris. Gândit să fie o mutaţie a strugurilor roşii Pinot Noir, coaja strugurilor Pinot Gris nu este verde ca ceilalţu struguri albi, ci are o nuanţă albastru cenuşiu, de unde şi numele.

Vinul s-a născut în Burgundia, dar şi-a găsit drumul spre Elveţia în 1300, unde era considerat favoritul împăratului. De aici, strugurii s-au îndreptat spre nordul Italiei, unde adevărata poveste a lui Pinot Grigio a luat naştere.

În Italia, Pinot Gris a devenit Pinot Grigio, iar vinul s-a bucurat de un mare succes în regiunile din nord-estul Italiei - Lombardia, Veneto, Friuli, Trentino şi Alto Adige - devenind cel mai popular vin alb din toată Italia.

Pinot Grigio este adesea catalogat de unele persoane prea "simplu" şi "neinteresant", dar acest lucru se datorează în cea mai mare măsură faptului că, pentru că Pinot Grigio este atât de popular, au fost produse multe sticle cu un vin de slabă calitate. Una dintre cele mai bune modalităţi de a vă asigura că savuraţi deliciosul şi interesantul Pinot Grigio este să evitaţi pur şi simplu sticlele ieftine şi vinurile vândute prin intermediul unor campanii de marketing agresive.

pinot grigio