tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Ce trebuie să ştiţi despre vinul rosé - Ghid de bază

Ce trebuie să ştiţi despre vinul rosé - Ghid de bază

28 iun 2017 comentarii

Vinul rosé a devenit foarte popular, dar multe persoane nu ştiu cum acest vin este produs sau de unde provine.

Spre deosebire de strugurii albi care se transformă în vin alb şi strugurii roşii care devin vin roşu, strugurii roz nu există în natură. Aşadar, cum produc vinificatorii un stil de vin care are întotdeauna o culoare roz atât de frumoasă?

Indiferent de culoarea lor, când strugurii sunt storşi, sucul care se scurge din fruct nu are culoare. Vinurile primesc culoarea lor nu din suc, ci din contactul sucului cu coaja strugurilor, în urma procesului de macerare.

Producătorii de vin creează vinul rosé din struguri roşii care sunt lăsaţi la macerat pentru o perioadă scurtă de timp, de obicei două-trei zile, după care coaja strugurilor este îndepărtată, odată ce sucul începe să capete culorea roz, dorită de producători. Sucul este apoi lăsat să fermenteze, creând un rosé delicios.

O concepţie greşită este că vinul rosé poate fi făcut şi prin amestecarea vinului roşu cu vinul alb, însă comunitatea producătorilor de vin condamnă această practică.

Regiunea viticolă cunoscută pentru crearea celor mai bune vinuri rosé este Provence. Cramele din regiunea vinicolă din Franţa creează rosé mai mult decât orice alt stil de vin.

Datorită dimensiunii regiunii, vinul rosé poate fi găsit la preţuri foarte avantajoase. Dacă sunteţi în căutarea unui vin rosé şi vă aflaţi într-un magazin sau restaurant în care nu aţi mai fost sau nu aveţi încredere, cereţi o sticlă de vin din Provence.

vin rose