tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Cea mai mare greşeală pe care oamenii o fac atunci când decid să mănânce sănătos

Cea mai mare greşeală pe care oamenii o fac atunci când decid să mănânce sănătos

3 iul 2017 comentarii

Indiferent ce dietă alegeţi - interziceţi glutenul, nu mai consumaţi zahăr, renunţaţi la carbohidraţi - problema rămâne aceeaşi: în cele din urmă se termină.

Cei mai mulţi dintre noi care încearcă să îşi schimbe stilul de viaţă, cum ar fi limitarea carbohidraţilor sau zahărului, reuşesc să o facă pentru puţin timp. Cercetările arată faptul că marea majoritate a oamenilor care ţin dieta pentru a slăbi, în cele din urmă se îngraşă la loc în câţiva ani.

Nutriţioniştii spun că principiul de bază care ar trebuie să ghideze orice schimbare pe care o faceţi în privinţa alimentaţiei este să vă propuneţi un obicei pe care puteţi să îl urmaţi pentru tot restul vieţii.

Ei sunt de părere că, în locul unei diete, oamenii ar trebui să dezvolte modele sănătoase de mâncare şi de exerciţii care pot fi menţiunte pe termen lung. În nouă cazuri din zece, persoanele care schimbă lent obiceiurile de mâncare sau de mişcare fizică şi îşi setează scopuri uşor de atins sunt cei care se vor ţine de ele şi peste 3 ani.

Este nevoie de doi până la patru ani de schimbări comportamentale consecvente. Acestea ar putea include lucruri cum ar fi adăugarea mai multor legume la fiecare masă, mersul pe jos în loc de a merge cu maşina la muncă pentru câteva zile pe săptămână sau înlăturarea din dietă a băuturilor carbogazoase, care conţin mult zahăr.

De multe ori, oamenii caută să aplice tot ce este la modă, dar în cele mai multe cazuri lucrurile de bază sunt cele mai importante şi cele care fac cea mai mare diferenţă.

dieta obiceiuri sanatoase