tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Cinci secrete din prânzul francezilor
FRESH

Cinci secrete din prânzul francezilor

2 iul 2016 comentarii

Mesele francezilor intrigă multă lume. Sunt atât de slabi şi mănâncă atâta brânză, atâtea croissante, spun americanii.

Prânzul francezilor vine însă cu ceva secrete la pachet, notează The Kitchn. Iată cinci dintre ele:

Prânz bogat, cină mică

O masă consistentă în miezul zilei îţi dă energie până seara şi te decontectează de la orice ai face. Nu sări peste prânz şi nu-l servi pe tastatură. 

Nu trebuie să găteşti

Mesele pot fi gustoase şi dacă nu le găteşti pe plită sau în cuptor. Francezii mânâncă multe produse semi-preparate cu ingrediente high-quality. Cremele, brânzeturile şi supele reci sunt snack-uri perfecte pentru prânz.

Mânâncă pe îndelete

Diferenţa mare dintre francezi şi americani este că primii ştiu să savureze prânzul. Îl servesc relaxaţi şi deloc grăbiţi spre deosebire de americani. În Paris, prânzul cu patru feluri de mâncare este ceva normal. Şi nu la birou sau pe stradă. 

Salate la alt nivel

Francezii adoră legumele verzi, combinate deştept. De exemplu, o salată verde, cu sparanghel şi jumări de raţă. Magic. Iar dressing-ul o poate desăvârşi.

Dacă totuşi te grăbeşti, aplică metoda "cât mai simplu"

Nu toată lumea are posibilitatea să servească un prânz pe îndelete. Dacă ai nevoie de ceva rapid, mergi pe varianta cât mai simplu. Iar asta la francezi înseamnă un sandviş compus dintr-o baghetă, brânză şi şuncă. Ingrediente simple, dar absolut delicioase.

 

prânz franţa